Gå til sidens hovedinnhold

Provoserende jentehjelp

Deepikas kommende utgivelse støtter unge, kvinnelige, muslimske artister. Se video.

Sangere som utgir såkalte mixtape-CD-er er fortsatt sjelden kost, men Deepikas nye prosjektet er enda mer unikt. Oslo-jenta, som nå er bedre kjent som Deeyah, kommer snart med «Deeyah Presents», hvor hun samler unge muslimske, kvinnelige rappere, sangere og lyrikere fra USA og England.

Den Atlanta-baserte norsk-pakistanske sangeren forteller Stress.no at hun føler seg veldig motløs og skuffet over mangelen på support når det kommer til kvinnelige, muslimske artister, og at hun med prosjektet ønsker å støtte jenter hun har troen på, samtidig som hun håper å kunne hjelpe til å bygge en bedre plattform for dem.

Platen skal ikke selges, kun deles ut gratis, og målet er å oppfordre andre kvinner til å fortsette å forsøke å få sin stemme og musikk hørt.

Deeyah heter egentlig Deepika Thathaal, er søsteren til Adil fra «Dansefeber», og rømte fra Oslo til London for 11 år siden etter flere alvorlige trusler, blant annet fordi hun viste frem magen i videoen til «Get Off My Back».

SE EN DEEPIKA-VIDEO SOM OGSÅ PROVOSERER FLERE

I 1992 slapp hun debutalbumet «I Alt Slags Lys», som ble fulgt opp av «Deepika» fire år senere, og i vinter gav 30-åringen ut platen «Ataraxis».

VG skriver at Deeyah har blitt venn med forfatteren Salman Rushdie, som tok kontakt med henne via en epost, og som i ettertid har truffet henne flere ganger i Atlanta. Deeyah forteller avisen at hun fortsatt ikke tør å besøke ATL-moskeene.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!