Gå til sidens hovedinnhold

Definisjonen av Kaos

Det skulle bli en god kveld med jazz og DJ på Kvarteret, men ting går sjelden slik man planlegger. Denne helgen var ikke god for Hans og Håkan.

- Ut i kveld? Håkan ringte Hans forholdsvis sent denne ettermiddagen.

- Er lite i form, svarte Hans tørt og hadde slett ikke lyst.

Kvarterets klubbkonsept Definition of ill hadde skaffet Ninja Tunes legenden Dj Vadim denne lørdagen og det lå til rette for en ganske så lunefull aften i hip-hopens tegn.

- Helhus på kvarteret er jo kjempeknall, og det blir fullt av nyklekte små studiner og latterlig billig inngang vil vel garantere tenna i parketten, overtalte Håkan. Hans var solgt.

Etter å ha kastet ned noen blanke pinner på ”Garra” for å få Hans i form, bar turen til studenthuset, hvor fotografen stod allerede og trippet.

En liten tølper i frakk på kanskje nitten år skrittet over til Hans og spurte om han kunne selge han litt kola.

- Kola? Sa Hans, da er du på helt feil sted. Håkan fikk en urolig følelse av at det var noe galt med kvarteret i dag, og Håkans mage hadde som vanlig rett.

Noe var fryktelig galt med denne kvelden; først hadde de drukket for mange pinner slik at den planlagte turen innom ”stå-opp-jazz” i øverste etasje ble meningsløs siden alt var ferdig. Dernest ble de glade guttene terrorisert av noen veldig ubrae hip-hopere på hyppere som skulle bomme sigg, selv om de stod med en i hånda.

- Hip-hop publikummet er kanskje det kjipeste av alle, påpekte overbærende Håkan.

- Hans var litt betuttet over at han var på fjerde ølen alt, og Vadim hadde ikke vist så mye som en vinyl oppe på podiet ennå. De lovede småstudinene lot vente på seg og den dominerende arten var heller gutter med for store egoer og altfor store bukser.

Dj NuTeQ spilte solid og rutinert, men leverte et kjedelig oppvarmingssett. Det ble heller aldri helt fullt i Teglverket og publikum mer poserende enn entusiastiske. En kultursnobb med Bjørn Borg sveis og pannebånd som klengte seg på Hans skøt inn at dette er det mest harry han har sett.

- Hater det faktum at de ikke selger sprit her, var Hans sin nøkterne kommentar.

- Hvorfor så utafor i dag, Hans? Håkan glitse så bredt at kinnbeina nesten stanget ut øynene.

- Fordi jeg er sliten. Det ble rett og slett for mye på fredag ¿ og torsdag. Det er ikke så enkelt for meg som tross alt må på jobb hver bidige dag. Det tar på å bringe inn pengene, vet du – eller kanskje ikke.

- Hva, jeg har da jobb. Sånn som nå. Dette er jo en god feltstudie til hovedfagsoppgaven min.

- Hovedfags¿ Den skulle du jo vært ferdig med for ett år siden! Hans heller nedpå ølet og vender tilbake til den vakre pike bak baren med det utrolig smilet.

Først nærmere halv ett blir Vadim introdusert og da har det allerede gått for langt, Hans ble uenig med Bjørn Borgeren og han bestemte seg derfor for å fortsette kvelden sammen med en stor flaske han hadde hjemme. Selv om det er fantastisk bra å få en av 90-tallets store Djer hit er det kjipt at arrangementet var så kaotisk.

- Typisk hip-hopere, sier Håkan til seg selv, rot og tull, nå vil jeg bare ha fyll, dette blir jeg dårlig av!

Kanskje var det guttas egen skyld. Kanskje burde de kommet tidligere. Kanskje kunne programmet vært mer oversiktelig. Kanskje var arrangementet utrolig bra, om enn ikke for disse to.

- Vi får ta igjen ”stå-opp-jazzen” seinere, tenkte Håkan og løp videre i Bergensnatten i håp om å finne selskap til å ta med hjem.

Reklame

Slik forvandler du mobilen til et kraftig varmekamera

Kommentarer til denne saken