Gå til sidens hovedinnhold

Deilig høstkylling på menyen

En kraftig og mettende gryterett er det som skal til når dagene blir kortere og luften kaldere.

Gryteretter er også et godt valg dersom du venter gjester. Gryteretter kan lages i god tid før de skal serveres, og er som regel svært enkle å tilberede.

Sesongens råvarer
Gryteretter kan, naturlig nok, lages i gryte. Men de kan også bakes i ovn. Hovedsaken er at det blir mye god saus eller kraft som det er godt å mose potetene eller dyppe brødet i.

Det er bare fantasien som setter begrensninger for hva du putter i gryten, men sesongens råvarer er et godt utgangspunkt. Du kan krydre akkurat slik du selv liker det. Men det er bedre å bruke friske krydderurter enn tørkede eller frosne. I tillegg til at de avgir mye smak, ser det også fint ut hvis du bruker grønne og friske urter. Litt rødvin eller mørkt øl i gryten gir ekstra god smak.

Smakfullt kjøtt
Vil du ha en skikkelig kraftig gryterett lønner det seg å velge storfekjøtt eller viltkjøtt som for eksempel elg eller rein. Men også gryteretter med pølser eller en coq au vin med kylling, metter selv den mest sultne.

Du trenger ikke bruke det fineste kjøttet, fordi det får koke såpass lenge at det mørnes nesten uansett.

Server gryteretten med poteter eller brød. Eller så er det godt med ris eller couscous hvis du har mye saus i gryten.

HER FINNER DU DEILIGE OPPSKRIFTER PÅ GRYTERETTER

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis