HTML EMBED

SE VIDEO: Klikk på playknappen over for å se reportasjen fra Centrum Gummiservice. Foto: Stillbilde fra video (rb.no)

Det er travle dager for de ansatte på Centrum Gummiservice i Skårer, melder Romerikets Blad.

Men i kontrast til dundrende driller og en evighet av muttere, dekk og skitt, har både arbeiderne og kunder, menn som kvinner, noe hyggelig å hvile øynene på.

Piffer opp hverdagen

Veggene hos dekkskifterne er nemlig prydet med en rekke kalendere med mer eller mindre påkledte damer.

- Ja, det er vi egentlig litt stolt av, for de samler vi på her, sier Glenn Westbryhn i Centrum Gummiservice til rb.no.

- Det som er positivt er at vi får bare positive tilbakemeldinger, sogar fra damer som fra herrer. Det piffer opp hverdagen når en er litt trist, sier han.

LES OGSÅ: Slik gjør du bilen klar for vinteren

Slik blir bilen vinterklar

Snø og frost er i anmarsj over store deler av landet nå. Statens vegvesen håper selvsagt at bilistene er mest mulig beredt for den kalde årstiden, og kommer med følgende råd foran vinteren:

  • Nattefrost og glatt vegbane. Klarner det opp mot kvelden, kan det være stor fare for ising på vegene. Hvis det er vindstille og noen få plussgrader, kan det også danne seg is fordi det blir dugg på vegbanen. Temperaturen i lufta er gjerne høyere enn på vegbanen.
  • Om dagen etter at sola har tittet fram, kan vegbanen fortsatt være islagt i skyggepartier. Høy luftfuktighet gjør at vegbanen ikke tørker ut, spesielt på steder som ligger i skyggen. Vær derfor oppmerksom på at rundt neste sving kan vegen være glatt.
  • Ved lave temperaturer kan det falle snø på fjelloverganger og i høyere partier. Av og til kan det komme et kraftig lavtrykk fra nord som fører til snødekte veger i lavlandet også.
  • Vær forberedt. Sjekk værmeldinga hvis du skal ut å kjøre, spesielt hvis du skal kjøre i innlandet der frosten ofte kommer først. Sjekk også vegmeldingene på vegvesen.no eller ring 175.
  • Vær oppmerksom og tilpass kjøreadferden til vinterforhold. Mange trafikanter kjører fortsatt som om det er sommer.
  • Sørg for å ha gode dekk. Mange trafikanter skal ta ut siste rest av allerede nedslitte sommerdekk. På denne tida av året kan dette være direkte livsfarlig.
  • Vær skodd i forhold til føre. Hvis det kommer snøfall før 15. oktober med vanskelige kjøreforhold, skift om til vinterdekk uansett om det er pigg eller piggfrie dekk. Fordelen med piggfrie dekk er at de kan legges på allerede nå.
  • Finn fram isskrape, snøkost og annen vinterutrustning til bilen allerede nå. Frosten og snøen kan komme «plutselig».

Les flere saker om bil og motor på rb.no.

HTML EMBED

SE VIDEO: Klikk på playknappen over for å se reportasjen fra Centrum Gummiservice. Foto: Stillbilde fra video (rb.no)