Gå til sidens hovedinnhold

Dell svinger øksen

PC-bransjen sliter tungt etter økonomisk uvær rundt over hele verden.

PC-produsentene merker for alvor fallende etterspørsel som følge av dårligere økonomiske tider i verden.

NA24 - din næringslivsavis

Sist ut er Dell som skal si opp 1.900 ansatte ved fabrikken i Irland. Dell har vært Irlands største eksportør og et av de største teknologiselskapene i landet, skriver Reuters. Totalt har 3.000 ansatte vært

Dell er den nest største PC-produsenten i verden og har det siste året kuttet mer enn 8.000 jobber. Selskapet som ble grunnlagt av Michael Dell har slitt med å ta tilbake tronen som største PC-produsent i verden. Rivalen Hewlett-Packard har tatt steget opp på toppen og det har fått Dell til å forsøke og kutte kostnader gjennom outsourceing av deler av produksjonen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Den kinesiske PC-produsenten Lenovo sliter også i motbakke. De tar avsetninger på 150 millioner dollar for å spare 300 millioner dollar gjennom å kutte 2.500 jobber. Det skjer etter at selskapet legger frem sitt første tap på 11 kvartaler. Det ga en dramatisk reaksjon på børsen i Hongkong og aksjen stupte 14 prosent, det meste på åtte år, skriver Bloomberg.

For kvartalet som ble avsluttet 31. desember 2008 mener de sviktende salg vil medføre et tap for kvartalet. Det kommer overraskende på markedet. I perioden mellom 2006 og 2007 kuttet Lenovo 2.000 jobber etter oppkjøpet av IBMs PC-produksjon.

Onsdag meldte brikkeprodusenten Intel at de ikke klarer å innfri sine egne forventninger. Selskapet sendte ut et resultatvarsel og ser lavere omsetning og svakere bruttomargin enn tidligere anslått. Det skyldes også lavere etterspørsel etter PC-er. Intel er av hovedleverandørene av prosessorer og andre viktige deler til PC-er.

Les mer: Varsel fra IT-kjempe

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken