Svenske Delta Powerboats vokser raskt med sine nisjeprodukter.

Det ligger nemlig i tiden å frembringe skarpe, kjøreglade båter for alle årstider, om de så er bygd på nye eller aldrende skrogkonstruksjoner.

Deltas 25 SC og 32 CE er baserte på skrogene til de respektive kjøremaskinene Smuggler og Flying Flipper – noe som taler for seg – mens designet for øvrig og byggemetoder er av nyere årgang.

Ny kombinasjon
Svenskenes fjerde båt i Deltaserien har ingen historisk tilknytning, men er i stedet en kombinasjon av 25 SCs innredningsløsning og 40 WAs nyutviklede, steppede skrogform.

Det gjør båten til en riktig spennende utfordrer i klassen, både fordi den er en mer rendyrket transportbåt enn sine søstre, og fordi den har et mer lettkjørt og økonomisk skrog.

Orginal
Hard Top-båten 29 SW har en ganske original innredning klassen sett under ett. Båten tilbyr en førerbenk for to akter, to langsgående benker foran førerkonsollen og en liten kabin med toalett og dobbeltkøye.

En stikkøye langs babord og en alternativ køye under benken på styrbord side gir totalt fire køyeplasser dersom behovet melder seg. En smart, uttrekkbar pantryløsning teller opp.

I motsetning til 32 CE er det relativt lett å ta seg fram til fordekket via sidepassasjen på babord side, så 29 får totalt sett et større bruksbåtpreg enn sine søstre. Med et steppet, skarpt skrog i sandwichstøpt vinylester tror vi at også denne Delta-modellen klarer seg i sjøen.

Her er stikkordet høy marsjfart – uansett vær.

Les flere båttester på kastloss.no

Les mer om båt og båtliv i Nettavisens båtmagasin