(SIDE2): Trodde du kjendisene i Hollywood har fått berømmelse med navnene foreldrenes ga dem? Da må du tro om igjen - de fleste av de aller største stjernene har nemlig byttet navn før de reiste til filmbyen og fikk sitt gjennombrudd.

Noen endrer navnet sitt fullstendig, mens andre har valgt et klengenavn som hovednavn og blitt kjent under det.

Her er de beste, verste og rareste navnebyttene:

Demi Moore (47)
Hun het Demetria Gene Guynes i utgangspunktet, men har skiftet til Demi Guynes Kutcher. Demi Moore er bare hennes profesjonelle navn. Hun skal ha fått navnet Demetria etter en skjønnhetsprodukt moren, Virginia King, så i et magasin. Etternavnet er hennes stefars som oppdro Demi, hennes biologiske far stakk fra familien to måneder før hun ble født.

Jamie Foxx (41)
Eric Marlon Bishop - en voldsom endring! Men så har da dette multitalentet gjort det meget bra med sitt nye, fancy navn. Jamie ble forlatt av sine foreldre da han var sju måneder gammel, og ble oppdratt av morens adoptivforeldre. Men sitt nye navn bestemte han seg for å ta da han startet sin karriere som stand-up komiker. Etternavnet var et hyllest til komiker Redd Foxx.

Charlie Sheen (44)
Charlie ble født Carlos Irwin Estevez, og mens storebror Emilio (47) beholdt sitt etternavn, valgte Charlie å ta faren Martin Sheens etternavn (han het egentlig Ramón Gerardo Antonio Estévez). Martin tok etternavnet etter den katolske erkebiskopen og teologen, Fulton J. Sheen. Og sønnen tok altså etter det også.

Whoopie Goldberg (54)
Fikk navnet Caryn Elaine Johnson da hun ble født - men skiftet til klengenavnet sitt da hun ble voksen. Hun har sagt dette om navnebyttet: - Folk pleide å si til meg «Du er som en whoopee cushion», og det er der navnet kommer fra.» Etternavnet Goldberg tok hun etter jødiske familiemedlemmer, og har sagt at «Goldberg er en del av familien min et eller annet sted».

Carmen Electra (37)
Vi skjønte at dette ikke var et døpenavn... Carmen heter egentlig Tara Leigh Patrick, men endrer navnet sitt da hun begynte sin karriere som danser. Det var Prince som overtalte henne til å skifte navn og gi ut et eget album - det ble starten på musikkarrieren og senere skuespillerkarrieren.

Portia De Rossi (36)
Amanda Lee Rodgers (klengenavn Mandy) endret navnet sitt da hun var 15 år. Hun har selv forklart endringen med at hun slet som ung med at hun var lesbisk og ikke helt klarte å finne sin egen identitet som følge av det. Portia er etter Shakespeare-karakteren i skuespillet «Kjøpmannen i Venedig». De Rossi følte hun var et såpass eksotisk navn i Australia og det passet hennes personlighet.

Under ser du et utdrag av noen andre stjerner som har skiftet navn:

Helen Mirren - Ilyena Vasilievna Mironov

Joan Crawford - Lucille Le Sueur.

Natalie Portman - Natalie Hershlag

Christian Slater - Christian Michael Leonard Hawkins

Kevin Spacey - Kevin Matthew Fowler

Ben Kingsley - Krishna Bhanji

Cary Grant - Archibald Leach

Vin Diesel - Mark Vincent

Alan Alda - Alphonso D'Abruzzo

Greta Garbo - Greta Gustafsson

Sylvester Stallone - Sylvester Gardenzio

Kirk Douglas - Issur Danielovitch Demsky

Woody Allen - Allen Konigsberg

Rita Hayworth - Margarita Cansino

Judy Garland - Frances Gumm

Nicolas Cage - Nicolas Kim Coppola

Tom Cruise - Thomas Mapother IV

Geena Davis - Virginia Elizabeth Davis

Tony Curtis - Bernard Schwartz

Danny DeVito - Daniel Michaeli

Kilde: Se hele listen på digitaldreamdoor.com