Gå til sidens hovedinnhold

Anmeldelse: «Demon's Souls»

Så lenge du gjør en innsats og gir det litt tid, er «Demon’s Souls» blant årets beste spill.

Actionrollespillet «Demon’s Souls» har, mot alle odds, blitt en kjempesuksess i både USA og Japan. Utviklerne har bestemt seg for å gjøre livet ditt så kjipt som mulig og satt vanskelighetsgraden til skyhøy, men likevel har både publikum og presse lagt sin elsk på det.

Ikke for alle

Nå er det endelig vår tur til å kjempe mot de mange krevende demonene, og hvis du ikke er klar for en skikkelig utfordring kan du slutte å lese her. «Demon’s Souls» er enkelt og greit ikke noe for deg, jeg kan ikke huske sist gang jeg døde så ofte i et spill. Det hjelper heller ikke at straffen for å dø er knallhard, du rykker tilbake til start og mister alt du har samlet opp siden du begynte på brettet (og du får bare én sjanse til å hente det).

HTML EMBED

Heldigvis er det verdt å holde ut, for når «Demon’s Soul» først sitter er det utrolig tilfredsstillende, engasjerende, underholdende og intenst. Du går med nervene i høyspenn og på tå hev rundt i de godt designede middelalderinspirerte omgivelsene, og vil egentlig ikke vite hva som venter rundt neste sving.

Når så én eller flere fiender plutselig dukker opp er det full konsentrasjon, for det skal sjelden mer enn et par feil til før du stryker med. Selv de svakeste fiendene tar lett rotta på deg hvis du ikke følger med.

Fantastiske kamper

Kampsystemet er blant de mest krevende, interessante, dype og underholdende jeg har vært borti. De mange våpnene og rustningene dine har ulike fysiske egenskaper og du må hele tiden finne ut av hvilke som fungerer best. For eksempel er lange sverd bortkastet i trange ganger siden de krasjer i veggene, men kjekke når du befinner deg i åpne områder omringet av fiender. Vekten på rustningen er med på å bestemme hvor akrobatisk figuren din er, med en tung rustning er det ingen særlig god ide å satse på å rulle rundt.

Se bildene fra «Demon's Souls»

(Artikkelen fortsetter under karusellen)

3521

En annen ting er at alt du gjør koster utholdenhet, så du må hele tiden prioritere og kan ikke bare pøse på med angrep. Det er ikke særlig kult når figuren din står ovenfor en fiende og ikke kan løfte skjoldet sitt.

Utfordrende fiender

Fiendene er både smarte, varierte og av høy kvalitet, og du må virkelig pugge angrepene deres og hvordan de oppfører seg. Enkelte har mer til felles med oppgaver i tradisjonelle eventyrspill, noe som gjør det å finne ut av hvordan de kan beseires enda mer tilfredsstillende. Når du knerter en av de utrolige bossene kan du gange følelsen med ti. Minst.

På tross av at fiendene tilsynelatende kan ta rotta på deg når de vil, er «Demon’s Soul» like ferdighetsbasert som hvilket som helst slåssespill. Med andre ord, når du dør er det bare fordi du ikke var god nok, og i hvert fall for meg fungerer det som en ekstra motivasjon for å fortsette.

Svak historie

«Demon’s Soul» foregår i eventyrlandet Boletaria og grunnen til at jeg ikke har nevnt historien, er at den rett og slett ikke er særlig god. Du skal rydde opp etter at en gal hersker har klart å slippe løs onde ånder, og det er det. Heldigvis spiller ikke den svake historien noen rolle, selve spillet er såpass engasjerende at det holder i massevis.

Se traileren til «Demon's Souls»

(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Teknisk er det tydelig at «Demon’s Soul» ikke er helt nytt, men utviklerne visste heldigvis hva de drev med og spillet ser på ingen måte stygt ut. I tillegg byr spillet på imponerende bruk av lys, lyd og skygger, som bidrar til å skape den nifse og intense stemningen.

For den modige

Alt i alt er «Demon’s Souls» et knakende bra spill, så lenge du gir det litt tid og er villig til å dø mange, mange ganger. På tross av at det er litt av sjarmen, utviklerne hadde vært tjent med å gjøre i hvert fall starten litt enklere.

Uansett, de rundt 50 timene jeg har brukt på spillet til nå har vært noen av de beste i hele 2010. Hvis du er klar for et krevende spill og har lyst til å oppleve de kanskje mest engasjerende, krevende, tilfredsstillende og underholdende tv-spillkampene noensinne, er det bare å løpe og kjøpe.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar