Gå til sidens hovedinnhold

Den beste opptakeren

DVD-opptakere er etter en litt trang og ikke minst kostbar fødsel i ferd med å bli allemannseie. Prisene har sunket jevnt og trutt, og den innebygde harddisken er kommet for å bli.

Og det er nettopp en DVD-opptaker med innebygd harddisk du skal ha. Det er denne som gir deg muligheten til å lage dine egne repriser mens opptakeren fortsetter å ta opp.

Mindre praktisk er ikke muligheten til å kunne pause opptaket midt i filmen for å gå på do eller tromme sammen et toppet rekesmørbrød, for så å fortsette å se filmen der du slapp.

Testerne i fagbladet Lyd & Bildehar testet fire DVD-opptakere med harddisk, og ble imponerte over kvaliteten.

Opptakerne som er testet er Pioneer DVR-530H, Sony RDR-HX710, Philips DVDR 725H og LG RH7800H.

Nederst i saken finner du en oversikt over hvilke spillere som passer til ulike behov.

Pioneer DVR-530H
Mangelen på norske menyer og HDMI- eller DVI-utgang er et klart minus for noen.

For alle andre er Pioneer DVR-530H et av de beste valgene dersom en DVD-opptaker med stor lagringskapasitet står øverst på ønskelisten.

Spilleren skårer svært høyt på brukervennlighet, bildekvaliteten fra DVD-er er soleklart blant det beste vi har sett i denne klassen, og opptakskvaliteten er det lite å utsette på.

Med forbehold om opptak gjort med mye bildekomprimering.Beste DVD-bildekvalitet

+ God brukervennlighet

- Hverken HMDI eller norsk skjermmeny

Sony RDR-HX710
Sony har endelig klart å kombinere formattilpasning med brukervennlighet.

I testperioden fikk vi aldri noen problemer med noen av DVD-formatene som spilleren støtter. Både som opptaker og avspiller er RDR-HX710 glimrende!

Vær oppmerksom på at vifta støyer litt. Spilleren kan pauses midt i opptaket hvis telefonen ringer og du vil se fra der du ble avbrutt. Men det er tungvint å gå tilbake i et opptak mens det pågår. Alt i alt en gjennomført spiller med få mangler.

+ Brukervennlighet, bra bilde

- Viftestøy

Philips DVDR 725H
Philips-opptakeren utmerker seg ved å være rask og enkel å ta i bruk.

Bufferminnet fungerer upåklagelig, og det samme gjør opptaksfunksjonene.

I tillegg fyller opptaksmulighetene behovet til de fleste. Den får også pluss for norsk menyspråk. Vi savner litt ekstra tilkoblingsmuligheter på bildesiden, men selve kvaliteten på bildet er det ikke mye å utsette på.

Alt i alt er Philips midt i blinken for dem som ønsker en problemfri opptaksmaskin til bruk i et typisk tv-oppsett hjemme.

+ Meget brukervennlig, bra opptaksmuligheter

- Mangler progressiv utgang og DVI/HDMI

LG RH7800H
Bildekvaliteten er bra på avspilling av både opptak og DVD-er. Lyspulseringen fra forrige gang er borte, og spilleren kan med fordel kobles til en storskjerm eller projektor.

Enda bedre blir det om man i tillegg bruker den digitale videoutgangen (HDMI). Da får farger enda bedre metning, og støy er ytterligere redusert i forhold til analog overføring.

Lydkvaliteten er også oppløftende, og test-CD-ene avslørte ingen spesielle svakheter med elektronikken.

LG RH7800H kan i tillegg spille plater i DivX-formatet.

+ HDMI utgang, DV-inngang på front

- Ingen timeshift etter opptak har startet

Konklusjon

Holder du deg til den nest høyeste eller høyeste opptakskvaliteten, leverer samtlige av testens opptakere meget gode bilderesultater.

Forskjellen mellom de fire duellantene i denne testen er ikke stor, verken når det gjelder brukervennlighet eller opptakskvalitet.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken