Gå til sidens hovedinnhold

Den beste Star Wars-historien på lenge

Et nytt spill basert på "Star Wars". En ny historie, men er det en ny opplevelse?

(Spillmagasinet): "Star Wars"-universet har vært utnyttet til å lage glitrende rollespill, gode strategispill, gode skytespill, et godt racingspill og veldig gode romkamp-spill.

Det man aldri har gjort er å lage et godt actionspill hvor man kan bruke kraften.

Skulle man tro forhåndsomtalen Lucasarts ga sitt eget spill skulle "Force Unleashed" virkelig revolusjonere hvordan du spilte. Her skulle du kunne bruke kraften til å påvirke det aller meste i spillet.

Se "The Force Unleashed" i aksjon:
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

HTML EMBED
video_embed(11102,1);

Se flere spillvideoer her

Står ikke til forventningene

Problemet er at langt ifra alt ved hypen du hørte på forhånd stemmer. Ja, du kan bruke kraften som aldri før i et "Star Wars"-spill. Det betyr at du på enkelte nivåer virkelig kan ødelegge og påvirke omgivelsene. Andre ganger funker det ikke så godt.

Når det virker godt kan du ta tak i en stormtropper og kaste han vegg til vegg, eller rive trær over ende - eller kaste roboter mot en haug soldater som står i veien. Da er det knapt noe morsommere i verden for en fan av "Star Wars".

Andre ganger står frustrasjonen i taket. Det kan til tider være vanskelig å sikte riktig og i små områder er ikke kraften din så virkningsfull. Ikke alle nivåene i spillet er like godt bygget opp heller, og mange steder er det kun en måte å gjøre ting på. I den friheten som Lucasarts lovet har de laget mange stengsler. Når dette skjer, og frustrasjonen tar overhånd har du lyst til å pælme spillet ut av vinduet.

Fantastisk historie

Historien i spillet, som er plassert mellom film III og film IV, er svært god - og gir deg ny informasjon og innsikt i dette enorme universet. De forskjellige kuttsekvensene gir deg såpass mye bakgrunn som du trenger til å forstå hvorfor og hva (nei, vi avslører ingenting). Det vi kan avsløre er at du spiller Darth Vader først, og senere hans elev. Mer får du ikke vite.

Likevel: Det kanskje største problemet til dette spillet er at det er veldig nesten på alt. Grafikken er nesten super, spillbarheten det samme og selve bruken av kraften fungerer nesten så bra som det burde. Men bare nesten.

Er du fan av "Star Wars" bør du ha dette spillet. Hvis ikke bør du vente på oppfølgeren hvor de har fått tid til å finpusse spillsystemet enda mer. Akkurat nå er det at jeg er fan av "Star Wars" det som gjør spillet for meg.

948

Les flere spillsaker på www.spillmagasinet.no.

Tilbud fra Nettavisen:Prøv 350 PC-spill i fem dager for fem kroner

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken