Gå til sidens hovedinnhold

Den coole bohem

Nå ligger det i luften som en tykk tåke: Bohem, gipsy, hippie chic, urban nomade er noen av de navnene denne looken har fått. Men hvordan gjør man dette i praksis?

(SIDE2): Denne stilen kan variere veldig. Alt fra veldig enkel til maksimalistisk. Så her er det rom for egenart og personlig tilpassning!

Du finner denne stilen i bruktbutikkene/ute på reiser, på mormors loft og i vanlige butikker.

Jeg har lyst å hjelpe dere litt på veien, så her kommer noen hardcore tips om hva dere kan se etter:

- Kappeskjørt. Lengden kan variere fra mini til ankellangt. Alle farger kan funke, men det safeste er utvaskede jordfarger eller hvitt.

- Mammelukker (gammeldags underbukse. Sånne som de hadde på «huset på prærien»). Bruk dem som bukser med stort belte på hofta eller under et kappeskjørt hvor man lar kanten av mammelukken synes med sløyfebånd og det hele.

- Naturskinnvesker. De kan gjerne være litt store og «baggy.» Det viktigste er at de er i naturfarger og ferdig slitt. Jo mer slitt jo bedre ( ..ikke ødelagt selvsagt, men patinert i skinnet.)

- Store belter i skinn er også ganske lett å finne på bruktbutikkene. Gjerne flettet og med store beltespenner.

- Blondetopperibomull. Disse kan variere fra helt enkle, hvite med singletsnitt til mer etniske med puffermer og broderier på.

- Vester. Herrevester(dressvester ), heklede vester eller skinnvest a la ville vesten.

- Boots, sandaler med kilehel og snøringer rundt ankelen, eller varianter av såkalte ”klikk klakker.” (sandaler med høy hel i tre, bast, kork eller liknende.)

- Antikke, store øredobber med naturstener. Her bør du gå til antikkbutikker som er gode på smykker. Accessoirene til denne stilen må ikke se plastikk ut!! Da faller alt igjennom. Har du ikke penger til antikke smykker så funker det fint med helt vanlige, store øreringer. Disse får du billig på H &M, accessorize med flere.

- Lange kjeder i treperler, turkiser, skjell eller liknende. Lek og bruk fantasien. Bruk gjerne mange sammen og bland. Eller gå for bare noen enkle skinnremmer. Det er også fint.

- Lange, tynne skjerf i bomull.

- Store armbånd. Disse kan være av tre, sølv, bein eller brose. Bruk gjerne mange sammen.

- Singletter. Bruk litt tid her og finn singletter med godt snitt. De kan helst ha litt undertrøyepreg. Fargene kan variere, men igjen så bør fargene være litt utvaskede eller gå for hvit.

- Hatter. Luer og hatter i mange varianter kan fungere. Bredbremmet hatt a la 70 tallet er perfekt. Ellers er det fint med type «Fleksnes» hatt eller en lite rund sort hatt som indianerne i Peru. Bruk fantasien og prøv deg frem.

- Gedigne solbriller med plastinnfatning. Flower power!

Denne stilen er egentlig ikke én stil. Inspirasjonen kommer fra hele klodens etniske folk. Noe er veldig India noe annet er veldig ”ville vesten”. Noe er hentet fra persiske land som Iran, Afghanistan og «veit ikke hva» og annet er inspirert av sigøynere/romenere og man ser også inspirasjon fra fjellfolket/indianerne i Peru.

Når man skal sette dette sammen gjelder det å følge sin egen mavefølelse og dagsform. Takhøyden er stor! Ingen ting er i prinsippet feil eller for mye.

Har du problemer med selv å se hvordan du skal sette det sammen så gå for en enkel utgave:

Eksempel 1:
Ta på deg trøye og jeans. Sett på deg bootsene eller sandalene til. (Brett gjerne opp jeansen til en capri lengde.) Med flower power solbrillene på nesa eller i håret og den baggy secondhand vesken over armen er du klar.

Eksempel 2:
Ta på deg den søte blondeblusen med broderier på til jeansen eller kappeskjørtet. Sett på de fine antikke øredobbene og sleng et langt tynt skjerf rundt halsen ( skal henge litt løst). Hopp i sandalene eller bootsene og sleng vesken over armen og du er klar igjen.

Bruk magasiner og sladreblader og hent ideer herfra. Stjel/kopier og kombiner med noe av ditt eget. Da blir det bra!

Lykke til alle bohemspirer!!!

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken