Den fantastiske Mikkel Rev - USA 2009. Regi: Wes Anderson. Med George Clooney, Meryl Streep (original tale)

Aldersgrense: 7 år

(SIDE2:) Wes Anderson er mest kjent for sine litt snurrige filmer som «The Royal Tenenbaums» og «Darjeeling Limited». Nå har han endelig fått laget et av sine drømmeeventyr, Roald Dahls «Den fantastiske Mikkel Rev» for lerretet.

Animasjonsfilmen er en mild oppdatering av Dahls eventyr, men det fungerer veldig bra å legge litt mer moderne referanser i eventyret.

Historien er som følger. Mikkel har alltid vært ganske fantastisk, både som idrettsmann og som hønetjuv. Men da kona blir gravid, lover han å slutte med tjuveriet. Isteden blir han avisskribent. Det er dog ikke like spennende, og etter noen år begynner Mikkel Rev og hans venn, pungrotta, å utfordre de tre store bøndene i dalen. I sin selvopptatthet glemmer han også sønnen som gjør alt han kan for å fange pappas oppmerksomhet. Og for tenåringer som ikke får bekreftelse, er jo veien til å oppføre seg like dumt som far ganske kort.

Bøndene tar en durabelig hevn og dermed settes alle dyrene i fare. Men Mikkel er ikke fantastisk uten grunn.

Det er helt tydelig at Anderson er veldig forelsket i Roald Dahl. Derfor blir han også litt pedantisk når han gjør om historien til film. Tross sine korte tid på en og en halv time føles det enkelte ganger som han forsøker å få med litt for mye.

Likevel er denne historien så gjenkjennelig, så morsom og så tilpasset absolutt alle aldre, at den fantastiske Mikkel Rev vil glede både små og store fans av både Anderson og Roald Dahl.

SE VIDEO FRA DEN FANTASTISKE MIKKEL REV

HTML EMBED
video_embed(12772,1);