Gå til sidens hovedinnhold

Den mest absurde filmen

NASA har sagt sitt. Se hvilken filmer de valgte her.

Selv de som jobber i romfartsprogrammet til USA, NASA, ser futuristiske science fiction-filmer. Nå har de kåret den verste noensinne, etter deres mening.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Roter med vitenskapen
Og det er Roland Emmerichs «2012». Katastrofefilmen har fått tittelen den mest absurde sci fi-filmen noensinne. «2012» forteller hvordan John Cusack og Amanda Peet finner tilbake til hverandre mens jorden går under.

Filmen spiller på den gamle mayakalenderen som sier at jorden skal gå under 21. desember 2012.

- En eksepsjonell og uvanlig dårlig omgang med forskningenen, sier Donald Yeomans ifølge The Guardian om hva filmen later som er grunnene til at naturkatastrofer skjer.

Svarte bekymrede folk
Yeomans er leder av Near Earth Asteroid Rendezvous ved NASA. Han sier at organisasjonen fikk så mange henvendelser om verdens undergang at de valgte å lage en nettside som motgikk alle mytene filmen la frem i sin handling.

SE DEN HER: : Kan jorden gå under?

Andre filmer NASA har på fy-listen er «The Day After Tomorrow» som handler om global oppvarming. «The Sixth Day» om kloning, «Chain Reaction», «The Core», «What the Bleep Do We Know?» (tulledokumentar) og «Volcano».

Bra dinoforskning
På listen finner vi også «Armageddon», en film som NASA i utgangspunktet støttet før den kom.

Overraskende nok klapper organisasjonen for «Jurrasic Park», «Blade Runner», «Metropolis» og «Gattaca» fordi de fremstiller vitenskapen på en ganske riktig måte.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken