Gå til sidens hovedinnhold

Den nye kafé-trenden

Den nye kafè-trenden er god og sunn mat som du selv kan komponere.

(SIDE2): På Lille Kalori i Oslo, nærmere bestemt på Bislett, har de skjønt at fremtiden er sunn og god. Her kan kaloriene telles og kontrolleres, og man finner næringsinnholdet i alle rettene opplyst på menyen. Dette er stedet for deg som er opptatt av hva du spiser, eller bare rett og slett er lei den vanlige kafématen. Det er også stedet å gå hvis du har lyst på noe godt, skal vi tro sjefen selv.

- Selv om det er sunt skal det smake godt, og det er også tilbakemeldingene fra kundene våre, sier innehaver Joakim Randklew på Lille Kalori til side2.

Du bestemmer
Oslos sunneste kafé serverer småretter som inneholder blant annet kylling, laks og tunfisk, men kundene kan også selv komponere retter etter eget ønske. Ønsker du for eksempel bare kyllingfilé med brokkoli, kan du få kyllingfilé med bare brokkoli.

Til drikke kan du velge blant proteinshaker, smoothies eller bare vanlig mineralvann. Sistnevnte kun i lett versjon, selvfølgelig.

Kommer nær deg
Avdelingen på Bislett har nylig åpnet, men allerede om én måned er det duket for åpning av filial nummer to, og flere skal det bli forteller Randklew:

- Vi ser for oss én i hver storby i Norge, og én i hver bydel i Oslo. Nordmenn er jo litt skeptiske av natur, men vi merker at nå kommer interessen mer og mer.

Ikke bare byggere
Det nyåpnede stedet ønsker ikke bare å tiltrekke seg de største guttene i gata, og har derfor også satt inn kaffemaskin for å kunne tilfredsstille alle kundegrupper.

- Vi prøver å få mosjonister og den vanlige mannen i gata hit, men selvfølgelig er også «byggerne» velkommen, forteller innehaveren.

Da er det ikke lenge noen unnskyldning, nå kan altså også kafébesøket gjøres sunt. Dette er nok for mange tilbudet vi har manglet og ventet på, mens andre ser lengtende etter den gode grunnen til å skylle nedpå det store stykket med sjokoladekake- nettopp fordi det var det eneste spiselige de hadde å tilby.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken