(SIDE2): Fredag skrev kjendisbladet Se og Hør at Helene Rask legger seg under kniven for å halvere silikonen i brystene. Hun er ikke den første i glamourbransjen som velger å redusere puppene.

LES: Rask halverer puppene.

Det er ikke noen økning blant personer som ønsker å redusere silikoninnleggene, påpeker kirurger. Men det er en trend å ikke ta så mye silikon i forhold til tidligere. I tillegg er det forskjell på silikonønsker blant personer på Vestlandet og Østlandet.

Mer glam i øst
Klinikkeier og ansvarlig lege, John Olav Nordgaard, ved Plastikkirurgisk Institutt i Bergen, sier at det er riktig at man ikke ønsker større bryster.

- Det er sjeldnere vi må argumentere mot at en pasient ønsker større, eller så store at det ikke ser pent ut eller er teknisk mulig. For to til tre år siden var det et hyppigere fenomen, sier Nordgaard til side2.

Klinikksjef Stein Helge Nordahl, ved Fana Medisinske Senter i Bergen, bekrefter utsagnet.

- Det er alltids noen som fjerner silikonproteser. Men det er ikke noen økende pågang blant folk som ønsker å redusere proteser, sier Nordahl.

- Det kan hende det er en trend å ikke ta så mye silikon. På Østlandet er det ofte et ønsker om større proteser og mer glamour enn det er på Vestlandet, fortsetter Nordahl.

Vil ha det naturlig
Daglig leder og kirurg ved Colosseumklinikken i Oslo, Knut Skolleborg, begrunner forskjellen mellom Østlandet og Vestlandet med blant annet befolkningstetthet.

- Det kan ha å gjøre med befolkningstetthet og at det i urbane miljøer, som i Oslo, så er det lavere terskel for endring av utseende. Noen lever også av disse puppene, for å bruke det uttrykket. Den gruppen er liten, men er mer konsentrert til Østlandet, sier han.

Skolleborg påpeker at andelen som ønsker store bryster er på vei tilbake. Folk ønsker mer naturlige bryster som står i stil med kroppen.

Lurer du på hvordan bryster forstørres og om det er sikkert? Her er noen fakta.

LES: Dette er silikonpupper.

Her er de vanligste spørsmålene om plastisk kirurgi, ifølge Nobel Klinikk og Fornebuklinikken.

LES: 10 silikonspørsmål.

Redd for å legge deg under kniven? Sjekk hvilke operasjonsfrie alternativer du har om du vil se yngre og spenstigere ut.

LES: Alt du kan gjøre uten å operere.

Stadig flere menn legger seg under kniven.

LES: Se hva menn opererer.

LES MER OM HELSE,TRENING OG VELVÆRE HER.

Følg Side2 på mobilen