Gå til sidens hovedinnhold

Den perfekte byen for gutter

Mange byer passer for jenter som vil shoppe, mens noen få er perfekte for gutter. Her er den beste.

(Side2:) Det finnes et utall av byer som har utvalg i klær, sko og annet for kvinner og jenter. For gutter er det også mange byer med utvalg, men få hvor utvalget for gutter så helt klart er bedre enn for jentene.

En av disse byene, og den som sannsynligvis er best, er San Francisco. Bakgrunnen er selvfølgelig nok den store homsekulturen i byen. Likevel: Byen har så utrolig mye å by på at her kan man ta med både venninner, kvinnelige kjærester, mannlige kjærester eller kamerater.

10 steder å besøke i San Francisco:

1. Union Square
Her finner du en gigantisk Levi's-butikk hvor du kan få skreddersydde jeans, en stor Victoria's Secret (for dameundertøy...), Neiman Marcus, Macy's og Saks. Hvis du går i sidegatene finner du butikker som Urban Outfitters, Gucci, Prada, Louis Vitton, Emporio Armani og mange flere. Les mer.

2. Westfield San Francisco Centre
En av de vakreste shoppingsentrene som er bygget de siste årene har mange store butikker det er verdt å besøke. Deriblant en to etasjers Abercrombie & Fitch, samt Bebe og Club Monaco. Dyrt, men med bra utvalg. Les mer.

3. Haight Street
Her var det hippiene holdt til, og det ser du på butikkene. Likevel, siden hippietiden nesten er helt død (den lever så vidt i San Francisco fortsatt), så kan du her finne brukte klær og den strålende butikken Jaxx - eller en av verdens råeste platebutikker - Amoeba Records. Les mer.

4. Pier 39
Ja, dette er hvor alle turistene drar - men du må det du også. Shoppingen er grei nok (mange turistfeller, men også ganske godt utvalg) - men det viktigste er likevel dyrelivet. Bare vent til du er der... Sjekk også ut resten av Fisherman's Wharf (blant annet med en Hooters) og Ghirardelli Square (stikk innom Buena Vista Cafe, visstnok stedet Irish Coffee først ble laget i USA). Les mer.

5. Chinatown
Hvis du elsker å slå ihjel tid med å se på ting du egentlig aldri ville ha kjøpt eller en McDonalds med menyen på kinesisk er dette stedet. Mye tull, men også mye billig. Dessuten er det svært god mat i Chinatown. Les mer.

6. Museum of Modern Arts
I dette museet kan du se noen av verdens mest kjente moderne kunstverk i tillegg til å shoppe på deres utmerkede butikk. Like ved finner du Metreon med kino og flere kule butikker. Siden Metreon er bygget av Sony kan du i hvert fall gjette på noe av utvalget. Les mer.

7. Castro Street
Et besøk i San Francisco uten å besøke homsebydelen er omtrent som å dra til Egypt uten å se pyramidene. Her er det utrolig mange morsomme butikker. Les mer.

8. Japantown
Dette shoppingområdet er for deg som ønsker japanske klær, spill, dvd'er eller annet. Nærmere Japan kommer du ikke. Litt mer upscale enn Chinatown, og en tur til San Francisco uten å ha besøkt Mikado Music Japan er ikke et godt besøk. Du bør også stikke innom Moritaya. Begge to finner du i shoppingsenteret Kintetsu. Les mer.

9. Stonestown Galleria
Et relativt stort shoppingsenter med blant annet Macy's og Nordstroms, men også Apple Store, Gap og andre. Ganske straight utvalg, men vel verdt et besøk etterhvert. Les mer.

10. Embarcadero Center
Her finner du butikker som Banana Republic, Gap, Jos A. Bank og Spargo. Sjekk også ut Ambassador Toys og SF Jazz Store. Et greit sted å starte for å dra rundt til andre ting å se også (deriblant Alcatraz). Les mer

Tre hoteller i San Francisco:

1. Orchard Hotel - lite hotell med mye sjarme.
Les mer

2. The Clift - luksus for alle penga, med mye design
Les mer

3. Four Seasons - skal du først ha et skikkelig hotell så velger du dette
Les mer

Slik kommer du dit:

Det er mange måter å komme seg til San Francisco på. Du kan kjøre KLM, noe som ikke anbefales (det er en lang tur, og KLM har mange gamle fly) eller komme deg på et av de flyene som Northwest kjører. Det beste er likevel å reise til England og ta Virgin Atlantic over. Skal du først reise så langt bør du reise godt.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis