Du tror du har møtt din kommende ektemann/hustru, eller i hvert fall en du kan gå ut å spise middag med i første omgang. Dere har snakket sammen i timesvis på mail og messenger, og nå er tiden kommet for å møte hverandre i virkeligheten. Hvordan skal du få det til å fungere?

Her kan du besøke SprayDate

Regel nr 1: Husk at du ikke kjenner vedkommende
Jada, dere har snakket sammen på nettet i flere uker. Men dette er ikke det samme som å kjenne en person. Du vet ikke hvordan din utkårede ser ut, høres ut eller oppfører seg. Han eller hun har kanskje vanskelig for å uttrykke seg ansikt til ansikt. Husk at du har dannet deg et bilde av denne personen ikke bare på bakgrunn av det som har blitt skrevet og sagt, men også det du selv har tolket. Husk at din date kanskje ikke er like klar som deg for å starte en familie, og at han eller hun kanskje trenger litt mer tid. Ikke skrem vedkommende, selv om du føler at dere klikker godt. Dersom noe ikke føles riktig tidlig i møtet, respekter det og følg dine følelser. Dersom du ikke har lyst til å gi ut telefonnummeret ditt ennå, forklar det på en høflig måte. Menn har ikke den samme oppfattelsen av online dating som kvinner, og de kommer derfor raskere til sakens kjerne. Som kvinne må du derfor passe på å fortelle at din hesitasjon ikke nødvendigvis skyldes han som person.

Regel nr 2: Først telefon, deretter ansikt til ansikt.
Selv om du ikke føler at det er noe i veien for å møtes ansikt til ansikt, bør dere snakke sammen på telefonen først. Avtal en eller to ganger på telefonen først, og gjerne flere om dere bor langt ifra hverandre. Bruk disse samtalene til å gjøre dere bedre kjent med hverandre, og bestem deretter om du ønsker å ta forholdet til et høyere nivå. Dating-ekspert Trish McDermott anbefaler deg å freshe deg opp litt før samtalen. Ta gjerne et langt bad eller en treningstime etterfulgt av en varm dusj. Ta på deg noe du føler deg fin i – bare for selvfølelsens skyld.

Regel nr 3: Sikkerhet på første daten
Bestem alltid å møtes på et offentlig sted, med mange mennesker rundt dere. Tenk også på dag og tid. En torsdag ettermiddag på en kafe er nok bra, mens en mandag kan være roligere. Gå gjerne et sted du kjenner til, da du vil føle deg tryggere i kjente omgivelser. Møt aldri den utvalgte hjemme eller på jobben. Unngå å sitte på med vedkommende, og dersom dere skal forflytte dere er det smart å bruke kollektivtransport eller egen bil. Husk på å avslutte daten mens det fortsatt er andre mennesker til stede. Disse forholdsreglene gjør deg ikke paranoid – det handler om sunn fornuft. Dersom du skal reise et sted for å møte din online venn bør du sørge for egen transport og eget hotellrom. Ikke fortell hvor du bor, og tillat heller ikke at din venn ordner dette for deg. Dersom stedet dere skal møtes ikke virker trygt anbefales du å returnere til hotellet.

Regel nr 4: Ikke legg for mye press på deg selv eller din date
Ikke planlegg at dere skal være sammen hele dagen, første gangen dere møtes. Møt hverandre kun for å gjøre en ting sammen, og begrens det til en time eller to. Dersom møtet blir vellykket kommer det massevis av nye muligheter til å gjøre alt annet sammen. Hold også samtalen på et enkelt nivå og ikke start noen intense diskusjoner. Ikke avbryt daten din, men bruk heller denne tiden til å bli bedre kjent. Husk dog at mange menn har lettere for å uttrykke seg I mail, og kan derfor virke mer reserverte når du møter de ansikt til ansikt. Dersom daten din virker veldig rolig i motsetning til hva du hadde forventet er det nødvendigvis ikke sikkert alt er kjørt allikevel. Du blir kanskje nødt til å jobbe litt mer for å få han til å åpne seg, men ikke døm på førsteinntrykket. Dersom vedkommende nekter å svare på spørsmål derimot, eller gjør at du føler deg ukomfortabel kan du se på det som et rødt flagg. Avslutt på en hyggelig måte så snart så mulig, og forsvinn i menneskemengden.

Regel nr 5: Gjør et godt inntrykk

Selv om du er nødt til å ta forholdsregler er det også viktig å gjøre et godt inntrykk. Dette kan tross alt være Mr eller Miss Right. Dersom vedkommende er en oppegående person vil han eller hun se på dine sikkerhetsforanstaltninger som tegn på at du er moden og ansvarlig.

Allikevel må du ikke bli for ekstrem. Dersom din date oppfatter deg som fiendtlig vil han eller hun nødig takke ja til en ny date. Det beste du kan gjøre er å være deg selv, vær rolig og fremstå som selvsikker.

Trish sier; forsøk å nyte den nervøse gleden du føler, og ha det gøy. Husk å smile. Folk oppfattes alltid som mer attraktive dersom de er blide. Hun minner også om egenskapene som skal til for å gjøre et godt førsteinntrykk. Varme, sans for humor, fantasi, selvsikkerhet, suksess, helse, individualitet, kroppsspråk, snillhet. Du innehar kanskje ikke alle, men vektlegg de du har. Og det gjelder ikke bare på dating-arenaen, men generelt I hverdagen..

Lykke til!

Besøk Spraydate her

(Klide: ivillage.com)