Gå til sidens hovedinnhold

Den store champagne-testen

Hvilken sprudledrikk passer best til nyttårsfesten? Art of Taste har testet alle de 34 champagnene i polets fullsortiment.

Til nyttår skal det boble - både når gjestene ankommer, og ved årsskiftet ved midnatt. Og er det fest, så er det fest - da duger det ikke med cava eller sekt. Nei, på nyttårsaften skal det være champagne!

Det finnes for tiden 34 champagner i polets fullsortiment, og Art of Tastes Ken Engebretsen har smakt samtlige. Ken er tidligere kjellermester på Bagatelle og restaurantsjef på Le Canard. Alle vinene ble smakt blindt, og gitt karakter på 100-poengskalaen, hvor 100 er best.

Det er tre champagner som utmerker seg med høy kvalitet til en fornuftig pris, dvs under 300 kroner, og alle kommer fra den fantastiske 1996-årgangen:

Agrapart Blanc de Blancs Brut 1996, vnr 46558, kr 280, 88 poeng.
Middels gul farve. Rik og flott duft av stikkelsbær, lime og eple, med innslag av salt. Rik, tett, frisk og stram i munnen, med mye mousse og lang avslutning. Et meget godt kjøp.

Besserat de Bellefon Grande Tradition Brut 1996, vnr 20322, kr 286, 88 poeng.
Klar gul på farve. Dyp og flott aroma av ristet brød. Små og pene bobler. Frisk syre, god eplepreget frukt, stor fylde, fin balanse og flott avslutning. Et meget godt kjøp.

Drappier Grande Sendrée Brut 1996, vnr 14384, kr 288, 88 poeng
Gul med hint av orange og grønt. Duft av mandarin, eple og appelsin. Bra friskhet, fylde og lengde. Ganske fremtredende mousse. Et meget godt kjøp.

Er ikke penger noe problem, og du er bare ute etter det aller beste, så er dette den beste champagnen i polets fullsortiment:

Dom Perignon Brut 1995, vnr 2321, kr 820, 95 poeng.
Kraftig gul på farve. Meget rik og fruktig duft, med innslag av mineraler. Enorm fruktkonsentrasjon i smaken, bra syre, flott balanse og stor lengde.

Anmeldelsene av alle champagnene finner du her

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter