Gå til sidens hovedinnhold

Den store pakkedagen

Det er store logistiske utfordringer når klær, mat og utstyr skal forflyttes 22 km i 6000 meters høyde

Base Camp (EverestUnarmed2007): Hele dagen er gått med til å pakke om på tønner og personlige bager, før Cato Zahl Pedersen & co forflytter seg opp til Advanced Base Camp tirsdag.

Alt av varmt tøy, tørrmat for toppforsøket, teknisk utstyr, telt og soveposer skal forflyttes opp til leiren på 6400 meters høyde.

Mesteparten skal sendes med Yak-okser, som er utrolig sterke og seige dyr. Litt av logistikk-problemet består i at gjengen skal ha en mellom-camp. Altså mellom Base Camp og Advanced Base Camp. Dette for å slippe å gå de 22 kilometerne i én strekning. Noe som er svært tøft i denne høyden.

Derfor var det viktig å vite i hvilken tønne soveposene ble lagt. Disse skal brukes i mellomcampen. I motsetning til stegjern og isøks, som man først får bruk for lengre opp på fjellet.

Under Camilla Nilsson myndige tilsyn forløp seansen som den skulle. Alt er på plass i sine respektive tønner, og alt personlig utstyr av varmere art er plassert i de respektives bager.

Samtidig tok Dawa Sherpa seg tid til en liten teoriundervisning for bruk av jumar og sikkerhetsutstyr høyt oppe på fjellet.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai