Gå til sidens hovedinnhold

- Vi skal skjære ut tennene hennes

Slik skremte urbefolkningen vettet av norske Malin (14). Se video!

HTML EMBED

(SIDE2): - Jeg ble livredd, og tenkte at det vel godt kunne hende at de hadde planlagt å skjære i eller trekke ut tennene mine, sier Malin Wold Hansen (14) til Side2.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

Lørdag kveld vises andre episode av høstens sesong «Den store reisen» på NRK1.

Hos stammefolk i Etiopia
Blant flere familier har familien Wold Knudsen fra Fauske i Nordland reist helt til Etiopia for å prøve ut et nytt liv i noen uker.

Helt sør i Etiopia skal familien på fire bo hos Hamerfolket. Et folk hvor kvinnene smører kumøkk på gulvene for å holde det rent, og hvor menn viser manndom med å løpe over en bøling med okser.

I lørdagens episode får vi se det sjokkartede møtet mellom familien Wold Knudsen og Hamerfolket og spesielt tungt blir det for Malin.

- Det var så mye som hadde skjedd den dagen. Vi hadde reist langt, og det var mange inntrykk å ta inn, sier Malin.

Familien skal ikke bare bli kjent med, men også leve seg inn i, de lokale skikkene.

Det innebærer blant annet at de må hjelpe til når en geit skal slaktes, noe som også ble en veldig sterk opplevelse for nordlandsfamilien.

- Redd når pisken kom
Familiens reagerte veldig på at Hamerfolket knapt innehar vestlig høflighetskultur.

- Det første de gjorde da vi kom, var at de «angrep» oss. De gikk veldig tett på oss, og derfor ble jeg skeptisk fra første stund. På forhånd var jeg livredd for at det skulle være pisking eller noen slags straff der. Derfor ble jeg redd da han ene fyren kom med pisk, sier Malin.

Stemningen blir tidvis anspent når en person i stammen begynner å vifte med kniv og demonstrer hvordan de har skjært og dratt ut tenner på de voksne menneskene i stammen. Etter hvert vifter han også med kniven foran Malin.

- Trodde han skulle ta tennene
- Jeg ble livredd, og tenkte at det vel godt kunne hende at de hadde planlagt å skjære i eller trekke ut tennene mine, sier hun.

Overfor Side2 vedgår Malin at hun ble så skremt at hun trodde Hamer-mannen var i ferd med å skjære ut tanna hennes.

- TV-teamet kunne ikke bestemme eller kontrolle hva folk gjorde, og hadde heller ikke planlagt at dette skulle skje. Jeg tenkte egentlig aldri at det ikke kom til å skje, jeg tenkte bare at nå tar de tennene mine, sier Malin.

Pappa Raymond Wold Knudsen sier de med tiden opplevde Hamerfolket som trivelige.

- Til å begynne med var de veldig pågående. Derfor var vi også litt skeptiske, men det var sunn skepsis. Etter hvert som vi ble bedre kjent, så fikk vi større forståelse for hverandre og synes de var et fantastisk folk, sier Raymond til Side2.

- Hadde stoppet det
Han sier Hamerfolket aldri ville fått ut noen tann fra Malin.

- Jeg oppfattet det først som en spøk når de begynte å skulle trekke ut tenner på sine egne. Men når de kom til Malin ble jeg langt mer skeptisk. Men jeg hadde kommet over bordet lenge før noen tenner hadde kommet ut. Vi hadde aldri latt noen få trekke ut ei eneste tann på noen av oss.

«Den store reisen» sendes på NRK1 lørdager klokken 21.25.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken