Gå til sidens hovedinnhold

Den store SMS-guiden

Slik sender du gratis SMS, tidsstyrer meldingsutsendelser, sender fra Outlook, manipulerer avsendernummeret og skjuler hemmelige meldinger.

Vi vet mange lurer på hvor man går for å sende gratis tekstmeldinger. Svaret finner du nederst i denne artikkelen, hvor vi lister opp en rekke nettsteder som tilbyr deg nettopp dette.

Men en ABC om SMS må selvsagt inneholde mer enn som så.

Tidsstyrte utsendelser
Har du noensinne hatt behov for å sende tekstmeldinger noe fram i tid, for eksempel av frykt for å glemme å gratulere noen med fødselsdagen?

NetCom-kunder kan løse dette ved å forhåndsforfatte tekstmeldinger i PC-programmet NetCom pcSMS. Ulempen er at programmet må kjøre på datamaskinen din idet meldingen skal sendes, så her gjelder det å ikke slå av maskinen når du forlater skrivebordet.

Les også:

Er du ikke kunde hos NetCom, kan du heller benytte SMS-tjenesten hos clickatell.com. Her kan du velge å sende meldinger så langt som syv dager frem i tid, og det attpåtil til en hyggelig pris (de første meldingene er gratis).

Det finnes også programmer som lar deg tidsstyre utsendelser fra mobilen, noe SMS Scheduler er et eksempel på.

Videresending og arkivering
Noen operatører tilbyr deg automatisk videresending av tekstmeldinger til en epostadresse eller til et annet mobilnummer. Ved å la alle meldinger gå til eposten din, kan du bygge opp et fullstendig arkiv over alle SMS-meldingene dine.

For 15 kroner i måneden kan du hos NetCom få tjenesten SMSpluss. Prisen er fast og uavhengig av hvor mange meldinger som videresendes. Her får du i tillegg en autosvarfunksjon med på kjøpet som tillater deg å sende et forhåndsbestemt svar til alle innkommende meldinger, skulle du ønske det.

Telenor tilbyr sine kunder å arkivere tekstmeldinger ved å videresende dem til 1996. For dette betaler kundene normal SMS-pris i henhold til abonnementsbetingelsene.

Også her finnes det dessuten programvare som kan hjelpe deg.

Send fra Outlook
Telenor-kunder kan laste ned programmet ”SMS fra Outlook” og sende tekstmeldinger, multimediemeldinger og fakser fra Outlook istedenfor mobilen. Det tilsvarende programmet fra NetCom er NetCom pcSMS som kan installeres enten i Outlook eller som et selvstendig program.

Fordelen med slike programmer er at de fleste av oss skriver raskere på datamaskintastaturet enn vi gjør på mobilen, altså er det tid å spare. Dessuten er det såre enkelt å sende samme melding til mange mennesker, noe som ikke alltid er en selvfølge på telefonen.

Velg avsender selv
I gamle dager var det mulig å tulleringe uten å bli avslørt, enkelt og greit fordi ingen kunne se hvilket telefonnummer det ble ringt fra. Heldigvis er det fremdeles mulig å ha det moro på andres bekostning, selv om mye har forandret seg siden åttitallet.

Både luresms.com og clickatell.com er eksempler på nettsteder som lar deg velge hvem som skal stå som avsender av SMS-meldinger som egentlig kommer fra deg. Førstnevnte sted er norskspråklig og lar deg benytte mobilen din som redskap, mens alternativ to er en engelskspråklig side som kun fungerer via Internett.

Ta vare på hemmelighetene
Menneskets forkjærlighet for hemmeligheter er så utbredt og karakteristisk at det nærmest kjennetegner oss som art. Men en hemmelighet er ikke hemmelig idet den avsløres for utenforstående, er den vel?

SMS-meldinger er i utgangspunktet lett tilgjengelige for alle som har tilgang til mobilen din. Kanskje trenger du å beskytte dem ved hjelp av sikkerhetsprogrammer som gjør sensitiv informasjon usynlig for alle som ikke kjenner passordet? Eller kanskje du bør installere programmer som gjør deg i stand til å la meldinger fra bestemte avsendere ankomme helt lydløst, uten at du ellers har skrudd av lyden på mobilen?

MumSMS for smarttelefoner passordbeskytter meldingene dine, mens SMSAlert lar deg bestemme hvorvidt enkelte kontakter skal behandles lydløst. Du kan enkelt lete deg frem til flere slike programmer på nettsider som handango.com, my-symbian.com og getjar.com.

Få leveringsrapport
Glem heller ikke at du ved hjelp av kvitteringsfunksjonen kan ta rede på om tekstmeldingen din faktisk har kommet frem til mottakeren. Både Telenor og NetCom tar 35 øre for slike kvitteringer, og du aktiverer innhentingen av dem enten i telefonmenyen eller ved å taste *K# først i SMS-meldingen din.

Benytter du denne tjenesten og meldingen din ikke kan leveres til mottakeren, får du beskjed om dette. Du får dessuten ny beskjed idet den faktisk er levert.

Gratis SMS

Så er vi kommet til listen vi lovte deg innledningsvis. Her er et utvalg nettsteder som tilbyr deg å sende gratis SMS:

Les flere IT-saker på forsiden.

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford