Gå til sidens hovedinnhold

Den sunneste søplematen

Du får ikke bare søppel hos hurtigmatkjedene. Sjekk vår guide til sunn mat på usunn restaurant.

(SIDE2): Når du går inn på en av hurtigmat-kjedene så er det gjerne fordi du har lyst på noe skikkelig søplemat. Men den deilige burgeren kan være like god med grovt brød og litt mindre dressing.

- Mc Donalds har for eksempel salater, grønnsaker ved siden av eller fruktpose og de har også kommet med laksewrap, sier ernæringsfysiolog og daglig leder i Somebody.no, Camilla Andersen.

Hun mener det er fullt mulig å spise sunnere mat på hurtigmatkjedene nå så lenge man er litt bevisst selv også.

- Burger King har burger med grovere brød og på Subway kan du sette sammen baguetten selv. Velg masse grønt, rent kjøtt og litt dressing. Gjerne grovt brød. Styrer du unna pommes frites og brus har du spart deg selv for mange unyttige kalorier.

SUNNEST:

Kalkun og skinke 6 inch Subway
1 stk = 100 g - Kalorier 290 kcal.
Dette er rent og magert kjøtt. Velg masse grønnsaker og begrens mengden dressing og du har en sunn og god baguette uten for mye kalorier.

Roastbeef 6 inch Subway
1 stk = 100 g - Kalorier 290 kcal

Veggie delite 6 inch Subway
1 stk = 100 g - Kalorier 230 kcal
Denne baguetten er helt og holdent vegetar, men grønnsakene er varierte og gode så her er det bare å fråtse i gode grønnsaker.

MEST USUNT:

Kjøttboller sandwich 6 inch Subway
1 stk = 100 g - Kalorier 561 kcal
På Subway har de egne menyer hvor potetchips og cookie følger med. Her er det drøssevis med kalorier og usunt fett. Ta deg heller en grov sub med Brämhults juice ved siden av.

SUNNEST: Grilled Chicken Caesar Salad
Kcal: 190
McDonalds skal ha pluss for sin varierte salatmeny, men vær obs på at ikke alle salatene er like sunne. Noen inneholder fet ost og krutonger stekt i olje som ikke er spesielt sunt.

Mc Donalds har akkurat fått et nytt sunt og bra alternativ på menyen, nemlig laksewrap med wasabi og honning. En del kalorier, men mye sunt fett i laksen! Kcal: ca. 400

De har også gulrøtter, fruktpose og sidesalat på menyen. Dessuten selger de melk og juice også.

MEST USUNT: Big Tasty
Kcal: 850
På McDonalds inneholder den feteste burgeren, Big Tasty, hele 850 kcal. Kjøper du en stor pommes frittes ved siden av kan du legge til 470 kcal, og en medium cola inneholder 175 kcal. Tilsammen er du da oppe i 1495 kcal.

Andre usunne alternativer er: Chicken Nuggets og Quarter pounder. Fiskeburgeren inneholder også en del kalorier, men det er tross alt sunt med fisk.

SUNNEST: Grilled chicken salad:
Kcal: 221

Selv om Mc Donalds sin salat inneholder litt mindre kalorier er dette en ok lunsj/middag.

Andre sunne alternativer: Vanlig hamburger uten ost, FedonKing og liten salat.

Burger King skal ha pluss for at de bruker sunn olje uten transfett og griller burgerne sine som inneholder rent kjøtt.

MEST USUNT:Trippel Whopper cheese:

Vekt: 449

Kcal: 1047

Andre usunne alternativer: Big king XXL, Dobbel Whopper, Chicken BLT Baguette, CBacon Whopper Cheese.

HER ER BURGER KING SIN FULLSTENDIGE NÆRINGSGUIDE

SUNNEST: Kyllingsalat uten dressing. Kjeden har også fem ulike salater på menyen, men med 80-talls slageren kinakål som hovedsalat. Spiser du salaten uten dressing eller kun med olje og eddikdressing sparer du mange kalorier.

Pluss for stor meny med blant annet omelett og falafel.

MEST USUNT: Kebab eller stor burger med Thousand Island dressing og hvitt brød. De har også to fiskeretter, men ikke av det sunne slaget selv om du får i deg fisk. Panert rødspette og fish and chips gir deg kalorier.

Dessverre har vi ingen kaloritabell for Maliks.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot