Gå til sidens hovedinnhold

Den ultimate UMD

En film bør alle eiere av PSP investere i. Den er dansk. Og herlig politisk ukorrekt. Her er den.

(Spillmagasinet): Da «Terkel i knipe» kom på kino visste ikke folk helt hva de skulle gjøre ut av det. En tegnefilm som var for ungdom? Eller var det en barnefilm? Eller hva var det egentlig?

Les også: Flere filmer til PSP.

I Danmark var filmen basert på et radioshow for de mellom 10 og 18, men når sant skal sies så passer dette for alle som synes politisk korrekthet er latterlig.

Amerikanske medier har sammenlignet det med om Tim Burton hadde laget «South Park», eller vi ville muligens sagt om David Cronenberg laget «Simpsons».

Dette er historien:

Terkel er en helt vanlig skolegutt som går i sjette klasse på barneskolen. Kameraten hans heter Jason, og er klassens selverklært tøffeste, bestandig med en jernstang i baklommen.

En dag får klassen en ny lærer, dyrevennen Gunnar som kommer med steinerskolepedagogikk. Og det blir både klassetur og korte dager.

Alt er egentlig helt ok for Terkel, helt til hans psykopatiske onkel Stewart ved en anledning gir to av hans klassekamerater, Sten og Saki, blodig juling. Fra da av mottar Terkel uhyggelige og alvorlige trusler om død.

Nei, dette er ikke Disney. Walt ville nok ha tatt backflip i graven om hans familievennlige komedie ga ut denne filmen. Regissør er Stefan Fjeldmark, han har blant annet tegnet «Valhall»-filmen og var med på «Hjelp, jeg er en fisk».

Stemmene i filmen, den norske, er av Aksel Hennie - som gjør en kongejobb.

Ultimat UMD

Alt i alt er dette den ultimate UMD. Du ser den svært mange ganger, og den passer utmerket til å se i korte perioder (eller oppstykket som noen ville ha sagt).

Løp, kjøp.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet