Gå til sidens hovedinnhold

Denne burgerflipperen gjorde kjempekarriere

Steinar Sagrusten (33) driver tre McDonald´s-restauranter, har nesten 200 ansatte og omsetter for nærmere 100 millioner kroner i året.

Det hele startet som en midlertidig jobb, et lite avbrekk fra skolebenken. Nå har Steinar Sagrusten vært i McDonald´s-systemet i 15 år og er en levende suksesshistorie, skriver Oppland Arbeiderblad.

- Jeg begynte som vanlig «burgerflipper» da jeg var ferdig med videregående. Jeg vurderte å søke på politihøgskolen eller legestudiet, men det endte med at jeg begynte hos McDonald´s for å tenke meg litt om. Det ble 15 år det gitt, smiler Sagrusten.

Bygger ny restaurant
33-åringen tok over driften av McDonald´s i Gjøvik i 2009. I fjor tok han over restaurantene på Hamar og Lillehammer.

Franchisetakeren har nesten 200 ansatte og omsetter for nærmere 100 millioner i året.

Snart blir Steinar Sagrusten eier av sin fjerde restaurant. En ny McDonald´s skal nemlig bygges i Brumunddal.

- Vi bygger en ny restaurant fra grunnen av. Ringsaker kommune har vært veldig offensive med å tiltrekke seg næringsliv. Det skjer mye spennende, spesielt med tanke på byggingen av Ikea og at Brumunddal har fått bystatus, sier Sagrusten.

Den nye restauranten skal bygges ved siden av den gamle vegkroa i Brumunddal.

- Det er ei stor tomt, og restauranten blir godt synlig fra E6. Vi håper vegutbyggingen også fører til mange kunder, forteller Steinar Sagrusten.

Vil utvide
Det er McDonald´s som eier tomta og selve bygget. Sagrusten spytter inn omtrent ti millioner kroner fra egen lomme til maskinpark og interiør.

- Restauranten i Brumunddal vil bli døgnåpen, og det er noe som vi ikke har gjort før, opplyser Sagrusten som legger til at det sannsynligvis blir rundt 50 ansatte i Brumunddal.

Franchisetakeren ser for seg en utvidelse av restauranten i Gjøvik. Lokalet har ikke blitt utvidet siden oppstarten i 1999.

- Vi ønsker å utvide og er i dialog med McDonald´s om dette. Samtidig håper vi på velvilje fra kommunens side. De bør være interessert i å beholde og tiltrekke seg arbeidsplasser, fastslår 33-åringen.

Norges beste
Steinar Sagrusten ser på flere løsninger for restauranten i Gjøvik.

- Lokalet har bare blitt pusset opp, men aldri utvidet. Kapasiteten er sprengt. En mulighet er å bygge på en ekstra etasje, en annen er å bygge utover, sier han.

Restauranten i Gjøvik er blitt kåret til Norges beste McDonald´s tre ganger. Steinar Sagrusten er også spent på hvordan frokosttilbudet blir mottatt:

- Det er McDonalds' største lansering noen gang og vi er veldig spente, men man må jo ha trua.

Les flere saker i Oppland Arbeiderblad

Mer fra Nettavisen:

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken