Gå til sidens hovedinnhold

Denne «cocktailen» har du neppe smakt i Oslo før

Gamle Park Lounge i Darres gate 1 har blitt til Pauls Boutique. Det er grunn til å tro at spesielt nederlendere vil glede seg over søtsakene som stekes og serveres på bardisken her.

ALEXANDER KIELLANDS PLASS: – Poffertjes, ja! Min nederlandske venn savnet Poffertjes – en nederlandsk dessertspesialitet som minner om munker – i Oslo, og det kunne selvsagt jeg gjøre noe med, sier innehaver av Pauls Boutique, Pål Bagge Skar fornøyd.

Så nå serveres det nystekte poffertjes i cocktailglass fra morgen til langt på natt på Kiellands plass.

- Som et barn når spriten kommer

Pauls Boutique er oppkalt etter et Beastie Boys' album fra 1989, og er bygd opp av gamle materialer – akkurat som den originale Pauls Boutique i Brooklyn var.

– Jeg har ikke kjøpt en spiker eller skrue under ombygningen, forteller Skar, som har lang fartstid i bransjen og blant annet har jobbet mye i «Vardøen-systemet», der det å bygge opp steder selv, også fysisk, er en selvfølge.

– Men nå har jeg vært snekker lenge nok, så det er gøy å begynne å mikse drinker igjen.

Vinmonopolet kommer innom med et tungt og dyrt sprit-lass, og Pål bærer og signerer.

– Jeg blir som et barn når spriten kommer i hus! Nå gleder jeg meg til å bruke mer tid på å lage gode, sterke drinker.

Han puster ut etter å ha satt bort brennevinskassene.

– Det er tungt å bære inn spriten, men ut forsvinner den så lett med gjestene, det liker jeg å tenke på.

Les også: Snart kan du kjøpe Britneys undertøy i Oslo

Fylte gata

Pauls Boutique åpnet i august, og det ble en god – og nødvendig – fest.

– Vi fylte både baren og gata, herlig stemning og veldig deilig å endelig være i gang. Det ble også en velfortjent takkefest til mor, far, venner og øvrig familie som har hjulpet meg med alt underveis.

Nå er hverdagen i gang i den hyggelige baren, med god kaffe, te og poffertjes fra tidlig morgen, og cocktails, øl og vin på kveldstid.

Trivelig nabolag

Pål Bagge Skar vil gjerne at Pauls Boutique skal være et hyggelig jobbested på dagtid, et sted folk i området gjerne stikker innom.

– Naboene liker at det er liv i lokalet igjen, og i helgene er det godt med folk som koser seg her, stemningen er upåklagelig. Så er det bare å innse at det tar lengre tid å etablere Pauls Boutique som et dagsted. Men jeg lytter til hva gjestene ønsker seg og gleder meg over endelig å være i gang!

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken