Gå til sidens hovedinnhold

Denne flasken redder liv

En britisk entreprenør har funnet opp en flaske som renser møkkete vann på sekunder.

Mangel på rent vann er et stort problem i regioner som ikke er like utviklet som vår egen. Katastrofeområder og flyktninger må ofte klare seg med illeluktende vann som egentlig ikke er drikkbart.

Michael Pritchard fra Ipswich i England har funnet en løsning på problemet. Han har nemlig funnet opp en flaske som kan gjøre møkkete vann drikkbart i løpet av noen få sekunder.

Entusiasme i militæret
Spørsmålet er om prisen kan gjøre sitt for å hindre at den blir tatt i bruk av flyktninger med det aller første. Den koster nemlig 190 pund (2 187 kroner), noe som utvilsomt er en heftig pris, uansett hvor fabelaktig den er.

Militæret er på sin side meget entusiastiske. Fire timer etter lanseringen på forsvarskonferansen DSEi i London nylig var hele beholdningen på 1 000 flasker solgt. Flasken kan destillere enten 4 000 liter eller 6 000 liter vann uten å bytte filter, og den vil være en fabelaktig nyhet for soldater som hittil har måttet drikke kjemisk renset vann.

Fjerner virus
Vanlige filtre kan fjerne bakterier større enn 200 nanometer, men beklageligvis ikke virus. Disse har typisk sett en lengde på rundt 25 nanometer. Flasken til Pritchard kan imidlertid fjerne bakterier som er større enn 15 nanometer og har en ypperlig mulighet til å redde liv.

Les mer om den fantastiske Lifesaver-flasken på nettsidene til selskapet.

Denne saken er hentet fra forbrukerelektronikknettstedet Teknofil.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021