Gå til sidens hovedinnhold

- Denne kjolen skal sanke stemmer

Guri er gira, svensken er bleikfeit og det kribler i slemmemunnen til Per etter å ha sett årets Grand Prix-bidrag.

(Side2): Fredag formiddag var det duket for pressevisning av alle de 42 landene som skal delta i årets Melodi Grand Prix-finale i Helsingfors 10. og 12. mai.

- Jeg synes det er villere enn noensinne! Spredningen er større, med alt fra jazz via pop til opera og klassisk. Og så har vi Guri da, med latino, sier årets NRK-kommentator Per Sundnes til Side2.

Vinner festen
Semifinalen går av stabelen 10. mai hvor Norge og Guri Schanke er en av 28 deltagere.

- Jeg tror Guri kan score høyt på at hun kjører steinhardt show og bruker rutinen og entertainerkvalitetene sine, sier Sundnes.

- Jeg tør ikke en gang tenke på hvilken plass jeg kan komme på. Jeg må bare ut og ha det gøy og gjøre mitt beste, sier Schanke etter å ha sett alle konkurrentene på storskjerm i NRKs visningslokaler på Marienlyst.

- Og jeg skal gjøre mitt for at vi vinner både festen og shoppinga og at vi blir godt synlig i Helsingfors, forsikrer Sundnes.

Litt mobbing
Han har allerede begynt å tenke ut skarpe one-linere slik vi har blitt vant med fra forgjenger Jostein Pedersen.

- Ja, det kommer nok. Jeg kjente det allerede når vi startet her at det kriblet i slemmemunnen, men jeg må nok passe kjeften litt. Jeg vet jo at dette skal vises i beste sendetid på lørdag.

- Men folk forventer vel en viss syrlighet?

- Ja, og det kan man ikke forhindre når man setter enda en nordlending til jobben. Jeg regner med at det var derfor de valgte meg, og ikke for at jeg plutselig skulle begynne å oppføre meg.

Bleikfeit svenske
Den svenske avisen Expressen slaktet nylig Guri Schanke og «Ven A Bailar Conmigo», og mente hun stråler som et svart hull.

President i den norske Gran Prix-klubben, Morten Thomassen, slår tilbake og angriper The Ark, svenskenes bidrag.

Les også:Svenskene håner Guri

- Det blir bare bråk og mas og tant og fjas. Vokalisten er bleikfeit og oversminka og overstæsha og neineineineinei.. Jeg klarer det bare ikke.

Thomassen har enda en kalkun på lista.

- Jeg synes Israel er helt grufull. Ikke kan han synge og låten er teit. Alt er galt. Dette er jo faktisk en sangkonkurranse, og jeg synes kanskje at performance tar litt mye over for låtene av og til. Det skjer så mye at man tenker «hvor er låten», liksom.

- Har du noe favoritt?

Sexy kjole
- Bulgaria. Fordi jeg liker slik musikk. Men den jeg tror vinner er Russland fordi de har en catchy poplåt med pene damer, og hvis de kan synge så blir de farlige.

Guri Schanke har følgende oppskrift på hvordan hun skal fange stemmer.

- Det er jo den kjolen min, da, he, he.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler