Gå til sidens hovedinnhold

Depp skuffer ikke

Johnny Depps pirat eller hans kumpaner skuffer på ingen måte i jakten på havets skrekk.

Pirates of the Carribean – Dead Mans Chest (USA 2006). Regi: Gore Verbinski. Med Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Stellan Skarsgård, Bill Nighy med flere

Aldersgrense 11 år

Derimot er historien I denne andre filmen om piratene I Karibia svakere enn den første. Skulle vi vært slemme, ville vi sagt at det er den samme historien om igjen.

Den ustadige Jack Sparrow har nok en gjeld å betale, den til havets store skrekk eller Davy Jones, kapteinen på «Den flyvende hollender» – et skip, som man vet fra sagnet, er dømt til å seile i evig tid.

For Elizabeth og Will som betrakter seg som Jacks venner, er ikke hverdagen enklere når den engelske lovens hånd banker på døren og vil ha dem henrettet for å ha hjulpet den lystige kapteinen. Dermed begynner en jakt på alle, og ikke minst et kappløp med tiden.

Piratene i Karibia har så visst tålt å være borte en stund. Ikke minst er Depp i storslag som Sparrow, Bloom gjør sitt beste ut av den ikke så utviklede rollen som Will Turner, mens Knightley er stø som den uavhengige heltinnen.

Et nytt godt rollegalleri bestående av Bill Nighy (Davy Jones) og Stellan Skarsgård som angrende skjellbefengt pappa krydrer moroa sammen med gode biroller. Det som tværer «Dead Mans Chest» og som vil tøye tålmodigheten til flere kinogjengere, er den tynne historien som skal binde det hele sammen tross frydefulle effekter og godt samspill.

Men hva gjør vel det når Depp og co morer seg så tydelig og på en slik smittsom måte som her.

LES ALT OM VÅRT PIRATBESØK I LONDON: Hett pirat-hysteri

Mannen bak havets skrekk: Ble mobbet på settet

Stellan Skarsgård: Stellan stilte sminkekrav

Keira Knightley: Nekter å være forbilde

Digitalt på norske kinoer: Digitale Depp på jomfrutur

I Kina: Kina forbyr pirat-Depp

I USA: Kan få alt han peker på

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken