Gå til sidens hovedinnhold

Derfor ble hun vraket

Klubben i Fædrelandsvennen stemte ned Marit Haukom som redaktør.

De to kandidatene som trakk sine kandidaturer som sjefredaktør i Fædrelandsvennen, Gunnar Stavrum og Marit Haukom, var blitt intervjuet to ganger og kryssjekket av klubben.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Vi var med på begge intervjurunder og ringte et tosifret antall referanser på begge kandidatene. Så vi mener at vi kom med en godt kvalifisert anbefaling til styret. Vi ønsker en sterk og god leder som virker internt i redaksjonen, sier klubbleder Christian Stavik i Fædrelandsvennen til NA24 Propaganda.

I sin anbefaling skrev klubben: «Et enstemmig styre kan ikke anbefale Marit Haukom som ny sjefredaktør. Haukom anses som en faglig dyktig kandidat med bred presseerfaring og en imponerende merittliste. En bred referansesjekk signaliserer imidlertid at Haukom ikke er den lederen redaksjonen har etterspurt».

LES OGSÅ: Begge trakk seg i Fædrelandsvennen


Vil ha «supermenneske»
Stavik sier at de, som mange andre, er på utkikk etter et supermenneske som ny sjef.

- Vi ser at det neppe er realistisk at en kandidat lever opp til alle de kravene vi har satt opp, men målet er at vedkommende skal leve opp til mest mulig, og samtidig ha et hjerte som banker for Sørlandet. Det blir en vekting av hva vi synes er viktigst til slutt, sier Stavik.

Vil fremme kandidater
Stavik ønsker ikke å uttale seg om noen av de tre interne kandidatene som søkte på stillingen da den var utlyst.

- Jeg synes ikke det blir riktig, men hvis vi blir spurt om det så kommer vi fremdeles til å spille inn navn på kandidater vi mener er egnede, enten de er eksterne eller interne. Det ble vi bedt om i første runde, og jeg vil gjerne ha med at det var en ryddig, god og veldokumentert prosess, sier Stavik.

Fristen for å finne en ny redaktør er nå 1. oktober, hvilket klubblederen tror er mulig.

Reklame

Nå: Stort ryddesalg i Nettavisens nettbutikk