Gå til sidens hovedinnhold

Derfor bør du dusje om kvelden

(Du får lov å dusje om morgenen også, altså.)

(SIDE2): Mange, kanskje de fleste, foretrekker å dusje om morgenen før de tar fatt på skole- eller jobbdag. Men det finnes flere gode grunner til at det være lurt å ta dusjen på kvelden i stedet.

Særlig i disse dager.

I løpet av dagen blir vi utsatt for forurensing, både på hud og i form av at vi puster det inn. I tillegg bruker de fleste av oss produkter med kjemikalier som kan påvirke helsa vår – og helsa til de nærmeste (tenk bare på hvor mange timer man er tett innpå hverandre når man deler seng for eksempel.)

- Jeg ber folk dusje før de legger seg, særlig om de har astma, allergier eller utslett, sier lege Amy Shah.

- Pollen, støv og forurensing i håret og på huden kan forverre allergi og astma. Hva enn du har på kroppen din, om det er godlukt, giftstoffer eller allergener, så kan det også skade partneren din, særlig om de har allergi eller astma.

Pollensesongen er i gang, om enn moderat fremdeles. Varseletfor starten på denne uken går stort sett på salix (selje, pil og vier), hvis pollenvarsel gjelder store deler av landet utenom lengst nord. I indre Østland er det også pollenvarsel på beskjeden spredning av or.

Men også parfyme og kremer vi har påført oss selv da dagen starter er fremdeles på huden, og det er ikke nok å vaske ansiktet for at dette skal forsvinne. Det kan medføre utslett og kviser, og derfor bør man rense hud – ikke bare fjerne sminke.

For de som sliter med søvnen, er det andre årsaker til at en (varm) dusj er lurt på kvelden. Det er avslappende, det myker opp musklene og det gjør deg døsig.

LES også: Søvnløs? 8 tips for å få sove om nettene

Kommentarer til denne saken