(SIDE2): Om du er av typen som liker å holde «gresset kort», eller du vurderer å prøve intimbarbering, kan det være greit å se videoen i denne saken.

Vitenskapskanalen ASAP Science, forteller nemlig at man burde tenke som om to ganger før man lar høvelen gli over de edle deler.

Trenden med å fjerne kjønnshår har blant annet ført til at tilfeller med flatlus har gått betraktelig ned. Men intimbarbering har ikke bare medført gode ting. Youtube-videoen advarer at fjerning av kjønnshår kan hjelpe til spredning av gonoré, klamydia og HPV-infeksjon. Barbering nedentil kan nemlig skape mikroskopiske kutt i huden, som kan være den perfekte grobunn for infeksjoner forklarer de i videoen.

Ellen Støkken Dahl i bloggen «Underlivet» har tidligere uttalt til Side2 at hårene i underlivet har en funksjon.

- Vi vil understreke at hårene har en funksjon, de er der for å beskytte. Det er ikke farlig å ta dem bort, men vi synes det er leit hvis noen føler seg presset til å barbere seg fordi de synes det er flaut å ha hår. Det er naturlig med hår i underlivet, så la dem bli der hvis du vil, eller ta dem bort hvis du vil. Begge deler er helt greit, har Dahl fortalt.

At også den mest vanligste årsaken til skader på kjønnsorgan i USA er relatert til intimbarbering, gjør at man kanskje burde revurdere «hårklippen».