Gå til sidens hovedinnhold

Derfor er Harry skandaleprins

En stripper på fanget, en blås på puben, juks på eksamen og nå sist fest i naziuniform. Prins Harry er blitt det britiske kongehusets nye skandalegutt.

Etter at prinsesse Diana døde, gikk britisk presse inn en stilltiende pakt der de ble enige om ikke å røre prinsene William og Harry mens de var barn.

Men etter at prinsene fylte 18, har ikke britisk media unnlatt seg å rapportere om episoder, og siden arveprins William for det meste holder seg på matta, er den to år yngre Harry blitt mer eller mindre rettferdig skyteskive.

Røykte hasj
Det hele begynte med at Harry høsten 2002 måtte innrømme at han både hadde drukket på pub og røykt hasj på farens landsted Highgrove før han var myndig. Samme år kuttet pappa Charles ned på sine offentlige oppgaver for å tilbringe mer tid med yngstesønnen.

Samtidig sendte han sønnen på oppdrag til en avrusningsklinikk så han skulle se hva folk med rusproblemer slet med.

Mange vil nok si at valget av en naziuniform på et kostymeball var noe av det mindre smarte han har gjort. Forrige lørdag stilte prins Harry i uniform med et nazikors på armen på en kostymefest for en av sine adelige kamerater. Allerede før The Sun kjørte historien, rykket Slottet og prins Harry ut med en offentlig beklagelse.

- Det var et dårlig valg av kostyme og jeg beklager inderlig om jeg har såret eller fornærmet noen, sier Harry i beklagelsen.

Men det er ikke eneste gangen 20-åringen har vært i medias søkelys. I oktober gikk prinsen nært på en fotograf som hadde fulgt etter ham mens han var ute på byen. Ifølge Buckingham Palace dyttet han unna fotografens kamera slik at det traff fotografen i ansiktet og kuttet opp leppa hans.

Ozzy-støtte
Prinsen fikk støtte fra uventet hold, nemlig Ozzy Osbourne som uttalte følgende;

- Det erfucking fantastisk. Jeg kunne ikke vært mer enig med han. Den gutten og familien har vært gjennom en så vanskelig tid og han er presset alt for hardt, sa Ozzy til The Sun.

Levende TV-bilder viste at prinsen var ganske opprørt. Hendelsen inntraff bare dager etter at en av Harrys lærere påsto at han haddejukset til eksamen i kunst. Lærerinnen stilte for sikkerhets skyld med lydopptak, men disse var så dårlige at man knapt fikk høre en ting.

- Ingen Einstein
- Alle vet at Harry ikke er noen Einstein, men han er ingen juksemaker heller, framholder en venn av kongefamilien, noe som sikkert ikke hjalp ytterligere på selvbildet til prinsen. Men Harrys skoleinnsats er ingen hemmelighet. Det er få Aer i hans karakterbok.

Prinsens forelskelse i sørafrikanske Chelsy Davy ble behørig dokumentert nylig. Samtidig dukket det opp rykter om at prinsen skulle kidnappes i Argentina, noe det britiske slottet avviste.

Harry fikk et lite pusterom da han fremsto i en dokumentar nylig. Foruten å være skandaleprins, har Harry også tatt opp flere av moren Dianas hjertesaker. Blant annet brukte han nylig to måneder med å arbeide for AIDS-rammede i Lesotho.

Og han har vært med og pakke hjelpeforsendinger til ofrene for flodbølgen i Asia.

Fortsetter morens arbeid
-
Jeg savner mamma. Jeg tenker på henne hele tiden. For mange virker det kanskje som om hun har vært død lenge, men for meg er det bare kort tid siden hun levde, sa prins Harry i dokumentaren. Han var 12 år da moren døde i tunnelen i Paris.

I 2001 ba prinsene i en offentlig uttalelse om at media og andre måtte la deres mors ettermæle være i fred.

Men britiske aviser kalte dokumentaren for «et godt forsøk». Bare måneder hadde han hygget seg med Lauren Pope , en berømt Side3-modell på et utested i London. Magasinet Tatler kåret ham for to år siden til den mest ettertraktede ungkaren i det britiske riket, foran hans bror, arveprinsen.

Rasende Charles
Charles har flere ganger offentlig vist i harde ordelag hvordan han mener media behandler hans yngste sønn.

- Harry er ingen skam, sa prinsen klart og tydelig i februar i fjor. Uttalelsen kom etter at The Daily Express kalte ungprinsens omgang med lettkledde modeller for «en nasjonal skam».

- Dette er urettferdig og uten rot i virkeligheten, og viser liten forståelse for Harry som person, heter det.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken