Gå til sidens hovedinnhold

Derfor er Japan det nye in-landet

Mote, musikk, film og dine daglige vaner vil de neste årene bli påvirket av japansk kultur. Her kan du lese hvorfor.

De nye tingene

Det aller meste som skjer på teknofronten kommer fra Japan, enten det er utrolig små datamaskiner, Playstation 2 med harddisk for å lagre video og brenne DVD eller en Nintendo 64 innbygget i en håndkontroll. Alt som er kult kommer på teknosiden kommer stort sett fra Japan.

De beste bilene

Selvfølgelig noe mange kan diskutere, men det er ingen tvil om at i pris/nytte-matrisen har japanske biler klart å løpe forbi de aller fleste. Og vent bare til du ser Nissan 350Z. Hva var den der Jaguar du snakket om?

Japanske filmer

Japanske filmer som Ringu har blitt amerikanisert og blitt storsuksesser. I Kill Bill låner Tarantino alt han kan fra Japan, og The Last Samurai foregår i Japan. Det blir mer... selv om Godzilla sugde gamle sokker.

Ferieland

Japans rykte som et stort ferieland er i ferd med å bli bedre og bedre. Hvitinger blir akseptert nesten over alt, og mye er lagt opp til vestlige behov etterhvert. De har også verdens beste tog.

Japanske kvinner

Skriv ned disse navnene: Devon Aoki, Kano Kyoko, Hitomi og Chiaki Kuriyama. Du kommer til å høre mye mer om dem.

Japansk mat

Du har sikkert spist sushi lenge. Nå skal du spise Tiradito, teppanyaki, og uni. I tillegg til å drikke japansk øl som asashi eller sapporo.

Mote

Forvent å se japanske tegn på de fleste klær, og merker som kommer fra Japan i nærmeste motebutikk snart.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter