Gå til sidens hovedinnhold

Derfor er kvinner utro - og slik kan du forhindre det

Vitenskap

Disse to hovedårsakene leder til en utro partner, hevder ekspert.

«Hvorfor» er kanskje det største spørsmålet når det kommer til et av parforholds store tabuer - utroskap. Hvorfor velger noen i et forhold å ha et sidesprang?

Les også: Hvor går grensen for utroskap?

Psykolog og forfatter M. Gary Neuman er nå ute med en ny bok, «The Truth About Cheating» («Sannheten om utroskap») der han viser til studier og intervjuer han selv har utført med personer som har valgt å ha et sidesprang.

I et intervju med Business Insider, forteller psykologen at det er en vanlig oppfatning at det er menn som oftest er utro.

Dette stemmer ikke, viser hans undersøkelser.

Av 400 spurte kvinner, innrømmet 39 prosent av kvinnene at de hadde hatt en fysisk forhold til en annen person enn partneren.

Så hvorfor er kvinner utro?

Ifølge Neuman er grunnen til at kvinner velger å ha et sidesprang en kombinasjon av manglende følelsesmessig og seksuell tilfredsstillelse i parforholdet.

Slik kan du forhindre utroskap

Neuman og hans team gikk dypere ned i tallene og intervjuet kvinnene for å finne ut hva slags grep deres partnere kunne ta for å forhindre et mulig sidesprang.

Under punktet «følelsesmessig tilfredsstillelse» kom man frem til tre punkter som kvinnene ønsket at partneren hadde vært flinkere i.

Det første var rett og slett tid. Psykologen fant ut at kvinner som snakket minst 30 minutter hver dag uavbrutt med partneren var lykkeligere i parforholdet enn kvinner som brukte mindre tid.

Les også: Så vanlig er det å være utro

Punkt to var det å føle seg verdsatt og sett. I undersøkelsene avdekket psykologene at mange kvinner føler at partneren ikke ser dem i hverdagen.

Neuman oppfordrer derfor alle menn til ta seg tid til å vise din kjære at du setter pris på dem, enten det er en rask telefonsamtale, sende en romantisk tekstmelding eller å utføre en annen hyggelig gest i hverdagen.

Punkt tre er at mange kvinner føler at de ikke blir hørt.

Ifølge psykologen tolker mange menn det som deres rolle å gi råd når kona forteller om en dårlig dag på jobben eller en krangel med en venninne.

Det mange kvinner dog egentlig ønsker er bare å få pratet ut om det sine problemer til noen som lytter til dem (uavbrutt? Se punkt en). Rådet til alle menn fra Neuman er derfor å ha kun ett spørsmål i hodet når partneren din letter på hjertet: Hvordan føles det å være hennes situasjon akkurat nå?

Mer sex

Lite tilfredsstillende sex i parforholdet er også en årsak til at kvinner velger å ha et sidesprang. Spesielt mangel på sex var en viktig faktor. Som Neuman forklarer: «Lykkelig gifte kvinner har mer sex enn ulykkelig gifte kvinner».

Kvinner som oppga at de var lykkelig gift hadde i gjennomsnitt sex ti ganger i måneden, noe som er dobbelt så mye som kvinner som oppga at de var ulykkelige i parforholdet.

Psykologen forteller at for kvinner er sex like mye en følelsesmessig handling som en fysisk. Han oppfordrer derfor menn til å ikke glemme romantikken i lakengymnastikken.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken