Gå til sidens hovedinnhold

Derfor skal du ha sex

Det er vel ingen hemmelighet at de fleste har lyst til å ha sex. Men det finnes også helsemessige fordeler.

(SIDE2): For det er faktisk sunt å ha sex.

1. Trening
- Sex er en form for fysisk trim, sier dr. Michael Cirigliano. Hvis du har sex tre ganger hver uke ett år forbrenner du rundt 7500 kalorier, som tilsvarer å jogge 120 kilometer.

2. Bedre pust
Ved å puste dypere, hvilket er en vanlig følge av sex, øker du mengden oksygen i cellene og det er bra for organene dine.

3. Sterkere ben og muskler
- Enhver form for fysisk trim øker testosteronen, sier dr. Karen Donahey. Testosteron er trolig med på å gjøre menns ben og muskler sterkere.

4. Mindre kolesterol
Regelmessig sex kan minske kroppens totale innhold, og jevner ut forholdet mellom bra og dårlig kolesterol.

5. Mindre smerter
- Sex kan minske artritisk smerte, hodepine og nakkesmerter, ifølge dr. Beverly Whipple. Hormoner som slippes løs under sex, og orgasme, kan øke smerteterskelen. For kvinner er det også et kjent faktum at sex kan minske smerter som kommer i fobindelse med menstruasjon.

6. DHEA, lykkehormon
Hormonet DHEA (dehydroepiandrosterone) slippes naturlig under sex.
- Rett før orgasme og ejakulering skyter DHEA til tre til fem ganger så høyt som vanlig, sier dr. Crenshaw. DHEA hjelper blant annet mot depresjoner.

7. Beskytter prostata
Forskere sier at problemer med prostata kan oppstå eller forverres ved væskeansamlinger innenfor kjertlene. Regelmessig ejakulering vil hjelpe som uttømming. Men hver forsiktig med å endre jevnlighet; for drastiske endringer kan også trigge problemene.

8. Mindre stress
- Sex kan være en veldig effektiv måte å redusere stressnivået på, sier dr. Donahey.

9. Kjærleik
Kjærlige berøringer vil øke nivået av oxytocin, «bonding»-hormonet. Det er plassert i hypofysen, og ved jevnlige utslipp vil det nok øke sjansen for jevnlig elskov.

10. Bra for hjertet
- Jevnlig sex kan øke kvinners østrogennivå og beskytte hjertet hennes, i følge Donahey.

Nå har du noe å slå i bordet med!

(Kilde: Ivillage)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler