(SIDE2): I kveld, lørdag, var det duket for første episode av «Hver gang vi møtes». Det var Ravi, eller Ivar Johansen, som var kveldens hedersgjest.

Der blir han blant annet tolket av Eva Weel Skram, som denne uken fødte på mandag - og fredag stilte på jobb for nettopp programmet «Hver gang vi møtes»

-På en måte håper jeg at noen gir meg litt innblikk i meg sjæl som jeg ikke var klar over. På den annen side er jeg litt redd for det, sa Ivar «Ravi» Johansen i programmet.

En toppidrettsøvelse

Til Side2 forteller han at «Hver gang vi møtes» både var veldig moro – og føltes som å delta i en toppidrettsøvelse. Innspillingene gikk over knappe to uker, fra 07 om morgenen til 01 om natten.

- Jeg vet ikke hvordan Northug eller Johaug har det. Men «Hver gang vi møtes» tror jeg er det nærmeste jeg kommer toppidrett. Du måtte forberede deg lenge, jeg startet i mai. Og prestere der og da. Du fikk en sjanse der og da. Jeg tenkte at det kunne bli to utfall. Enten kunne bli litt frynsete eller at jeg fikk mulighet til å knekke sammen. Jeg endte opp med å bli litt frynsete, ler han.

I programmet forklarer Ravi hvordan suksessen til «Utadæsjælopplevelse» var som en «bølge som rev han med» - til et punkt der han for han i hele ni år faktisk sluttet å være Ravi.

- Fortalte meg selv at dette fikser du

- Det å toppe hitlistene, være mye på radioen, mye på TV, det ble et sånt trøkk. Jeg fortalte meg selv at «dette fikser du», men så har jeg skjønt i ettertid at jeg taklet det dårligere enn det jeg trodde, sier han.

Etter å ha vært en av grunnleggerne i det toneangivende musikkollektivet Jaga Jazzist, opplevde han å reise rundt i tospann med DJ Løv.

Ble landeplage

-Det var nok flere ting som spilte inn. DJ Løv og jeg gjorde masse konserter, men lagde aldri et orkester. Det ble mye playback av musikken. Jeg tror det gjorde meg litt deprimert, sa han.

- Jeg tøysa litt med lidenskapen min, rett og slett, sa han.

Isteden ble han en populær TV-programleder for programmer som «Landeplage» og «Idol».

I fjor var han imidlertid tilbake på musikkarenaen og der tenker han å bli en stund.

- Nå føler jeg egentlig at året er i boks. Jeg har mange spillejobber booket og jobber med nytt album. Og så kommer jeg med en ny singel når vinteren går mot vår, sier Ravi til Side2.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=FWwVHvarsOMRMkD0mhQB1PpU8IDHKQRzp4nnh3mf5TZ9VrWAnNcAhANGQsQ7gozBOXz_1uXZI-2kDqeCvGb_OuUMiyV0g9hv&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);