(SIDE2): For å ta noe positivt først - studier viser at om du skal kapre en dame, så bør du ikke stå og se mystisk og alvorlig ut.

Selv om det vi vet om kjendiser som aldri smiler, ville veldig, veldig få gjøre som Tess Christian som påstår at hun ikke hadde smilt på 40 år.

Slektninger som ikke smiler

Men de fleste av oss har dem, de fine gamle og ofte staselig fotografiene av gamle slektninger.

Enten poserer de med stokk (enda oldefar ikke hadde fylt 50) eller tippoldemor de står stramt oppstilt i sin enda strammere, ankellange kjole.

Og de er alle dønn, dønn alvorlige. Ikke et smil er å se.

I dag finner du nesten ikke et bilde der folk ser majestetiske ut.

Fjollete smil for ettertiden

Ifølge den kjente forfatteren Mark Twain ble en av grunnene oppgitt at det rett og slett så dumt ut å smile. Å la seg forevige for resten av livet med et fjollete flir, var ikke saken, skriver The Independent.

Andre har sagt at det skyldtes at folk sjelden lot seg fotografere, og når de gjorde det, var de tynget av stundens alvor.

Og det er sant at folk som regel fikk beskjed om ikke å smile. Det skyldtes verken at de manglet humor eller hadde lyst til å smile.

Teknisk og dyrt

Men tiden det tok fra fotografen trykket på knappen til bildet faktisk ble tatt, den såkalte lukkertiden, var så lang at de som ble fotografert rett og slett ikke klarte å holde smilet så lenge, skriver Vox.

Det var stor sjanse for at bildet dessuten ble uskarpt. Noe som igjen kostet både tid og penger.

Regelen var altså: Ikke smil til fotografen, og ikke omvendt - som i dag. Det ble først aktuelt da teknologien ble bedre.