Gå til sidens hovedinnhold

Derfor snakket hun ut

Marianne Aulie navnga kjendisene fordi hun ønsker en unnskyldning.

Midt under et intervju på P3-programmet «Mina» navnga Marianne Aulie to norske kjendiser som skal ha dopet ned og forsøkt å voldta henne på en fest i 1993.

Det var i forrige uke Aulie stod frem i Se & Hør og fortalte om hendelsen, og til dagbladet.no forklarer kunstneren hvorfor hun nå navngir disse to mennene.

Ønsker unnskyldning
- Det er første gang jeg har fortalt om dette nå. Skammen og skyldfølelsen blir rippet opp hos meg hver gang det dukker opp voldtektssaker i avisene. Nylig betrodde jeg meg til en nær venn, og forstod at jeg ikke lenger kunne tie om de vonde tingene som har skjedd, sier hun til dagbladet.no, som sier hun nå ønsker en unnskylding fra de to mennene.

- Jeg ønsker en unnskyldning. Det såret som er påført meg, må jeg bære selv. Bildene mine handler om godhet og god energi, men det de gjorde mot meg handler om det motsatte.

Til VG Nett sier Aulie at hun håper hun kan hjelpe andre med å stå frem.

- Dette er kvinnekamp, det er min stemme til kvinnekampen. Vi kvinner kan ikke sitte og tie om det vi har opplevd. Det som skjedde meg for 14 år siden, må jeg leve med resten av livet. Jeg mener at de som gjorde dette mot meg, må tåle å høre meg si sannheten, sier Aulie til VG Nett.

- Livredd for ikke å bli trodd
På spørsmål om hvorfor hun ventet så lenge med så fortelle om det angivelige voldtektsforsøket, sier Aulie at hun var redd for ikke å bli trodd.

- Jeg turte ikke. Jeg var 21 år gammel og var i sjokk over at dette kunne skje; at jeg kunne bli dopet ned og forsøkt voldtatt. Dessuten var jeg livredd for å ikke bli trodd, noe jeg tror er et problem for mange jenter som har vært i samme situasjon, sier Aulie til VG Nett.

- Trenger ro
NA24 pratet med kunsteren kort tid etter radioinnslaget, og da hadde ikke telefonen stått stille hos Aulie.

- Ble det enda voldsommere enn du hadde ventet?

- Ja, du kan du si. Livet tar uventet vendinger hele tiden, sier Aulie til NA24.

- Per Danielsen mener det du har sagt er åpenbare injurier¿

- Det er noe jeg trenger ro rundt meg for å snakke med deg om. Det er ikke det dette handler om, for å si det sånn, sier Aulie, og lover å ringe tilbake.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter