Gå til sidens hovedinnhold

Designdrøm på campingplass

Merethe Mikkola kjøpte en campingplass i Finnmark i 2002. Nå skal hun skape designhotell ut av det.

- Vi kjøpte ikke en campingplass, vi kjøpte mulighetene som fulgte med den, sier Mikkola til magasinet Flair Business.

God nyhet
I 2002 overtok Finnmarksjenten Neidenelven Camping og Motell i Finnmark. I samarbeid med designbyrådet Ralston & Bau har det fremtidige designhotellet «The Other Side Resort» blitt tatt opp som medlem i den prestisjetunge salgs- og markedsføringsorganisasjon Design Hotels AG. Den lykkelige nyheten kom i juni i år og i samarbeid med ektemannen Bjørnar Bjørkhaug er Mikkola første norske som er innlemmet i den eksklusive katalogen.

GRATIS OPPSETT: Få Nettavisen på mobil.

- Vi skal bruke den eksisterende bygningsmassen som er der oppe og håper å starte byggingen i februar neste år, med første byggetrinn ferdig i juni 2007, forteller Mikkola til Nettavisen.

Norges forskningsråd ønsker også å bruke «The Other Side» som eksempelbedrift i tiden fremover, for å inspirere andre lignende bedrifter til å satse på design og internasjonalisering.

Tøffe krav
Kriteriene for å bli tatt opp i katalogen Design Hotels AG er knalltøffe. Hotellene som blir tatt opp som medlemmer må innfri kravene om å være individuelt drevne luksushoteller med fokus på arkitektur, design, funksjonalitet og service.

Organisasjonen satser ifølge Flair Business kun på det beste av det beste innen hotellverden, med en sterk design profil for en helhetlig opplevelse for gjesten. Design Hotels AG teller i dag 140 medlemmer i over 40 land.

Som om ikke det var nok får The Other Side skryt av reiselivsbransjen.

- Konseptet representerer noe helt nytt i norsk og nordisk sammenheng, og vil absolutt kunne være med på å løfte det totale inntrykket av Finnmark som reisemål, sier direktør i Finnmark reiseliv, Jens Harald Jenssen, i en pressemelding.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken