Gå til sidens hovedinnhold

Designerens besettelse

Designeren Cecilie Melli er besatt av sjal og minikjoler, men hater hudfarget strømpebukser.

(SIDE2): - Jeg er helt besatt av sjal. Det er så dekorativt, sier søte Cecilie Melli.

Designeren er mest kjent for å ha designet en rekke antrekk for Idol. I dag driver hun egen butikk i Oslo, og er blant norske kjendisers kjole-favoritt.

Får ikke tid til å sy til seg selv
Cecilie elsker å pynte opp jenter, og liker også godt å pynte seg selv. Hun tar noen ekstra piruetter der hun danser lett rundt i sin nye rosa kjole. Den er ikke helt ferdig, men det gjør ingen ting. Cecilie er så stolt av kjolen, og kan forsikre Side2 om at hun i hvert fall vet hva hun skal ha på seg når hun skal feire nyttårsaften i London.

- Det er sjelden jeg har tid til å sy kjole til meg selv. Men denne må jeg beholde, sier hun og holder det flotte stoffet ut til sidene.

Baggy og superstramt
Cecilie Melli er godt fornøyd med de siste dagers innsats på drømmekjolen til nyttårsaften.

- Minikjolen og babydollen er den kuleste trenden i høst og vinter. Det er så fint med volumet midt på kroppen. Hvis du bruker mye volum på deler av kroppen, er det viktig at du også fremhever de smale kroppsdelene. Det er ikke så viktig at du fokuserer på livet, men fremhev gjerne beina til en minikjole. Det er fint med kontrasten mellom baggy og superstramt, mener hun.

Hva er viktigst til årets julefester?

- Bruke gjerne en blanding av søtt og sexy. Øredobber er fortsatt et hot tilbehør. 60- og 70-talls glamour øredobber er kanskje det kuleste. Gjerne runde store øredobber, som ikke henger for mye. Også bør du selvfølgelig gå for minikjolen i år, mener hun.

Men kan det ikke bli litt «too much»?

- Det blir aldri for mye. Dette er den delen av året hvor du virkelig har lov til å pynte deg, smiler Cecilie.

Her er Cecilies 10 siste motekjøp:

1. Sorte sko i lakk fra Bianco
- Jeg fikk bare en sånn utrolig trang til å kjøpe meg lakksko. Siden de er lave, blir de heller ikke så superkinky. Jeg føler de er litt sånn super-helt eller Fantomet-sko.

2. Sorte pumps fra Viktor&Rolf for Hennes & Mauritz
- Det er kult med så høye heler til meg som er så liten. Det er også litt platå foran på skoen, slik at jeg blir enda høyere. Disse skoene kan brukes både til stramme bukser og til en minikjole.

3. Sko fra DNA
- Disse var bare helt nydelige med en gang jeg så de. Jeg får aldri nok av glitter-sko. Disse skoene ville jeg ha til utstilling i vinduet mitt, men jeg tror jeg også skal få brukt de mye. Kanskje til å svinge med litt på dansegulvet i jula, smiler Cecilie lurt.

4. Blå bukseseler fra herreavdelingen på Top Shop
- Jeg synes det bare er dritkult med bukseseler til bukser med høyt liv.

5. Rutete sjal fra Åhlens (Stockholm)
- Jeg har fått helt dilla på ruter, men jeg skjønner ikke helt hvor det kommer fra. Jeg synes bare det er litt sofistikert og grunge på en gang. Dette sjalet er kjempefint til leopardkåpa mi.

6. Russisk ullsjal (kjøpt på en bod i Kirkenes)
- Jeg er bare helt besatt på sjal. Det er utrolig dekorativt. Om sommeren bruker jeg sjal til kjoler, og om vinteren bruker jeg det som skjerf.

7. Brosje av kubein (kjøpt på bod i Kirkenes)
- Jeg bare falt helt for denne. Det er noe med det at den er i natur, dyr og utskjært. Det er en røyskatt og en fugl på den. Jeg synes den passer perfekt til det rutete sjalet.

8. Strømper fra Viktor&Rolf for Hennes & Mauritz
- Jeg så disse på nettet før lanseringen på H&M. Det passer perfekt med slik strømper til en vinterblek hud. Hudfarget strømpebukser er helt grufult.

9. Hvitt sjal fra Åhlens (Stockholm)
- Jeg synes dette med blomster er fantastisk fint. Egentlig har jeg alltid ønsket meg et pianosjal med silkebånd, men de er så dyre. Derfor ble jeg så glad da jeg fant dette.

10. Bukse fra Hennes & Mauritz
- Jeg var så fornøyd med meg selv da jeg fant denne buksen på H&M. Den er høy i livet, og smal hele veien. Siden jeg har korte bein, føler jeg de blir litt lenger med høyt liv.

Les mer om mote og skjønnhet her

Følg Side2 på mobilen

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene