(SIDE2): De siste årene har det blitt mer og mer populært med baking, matblogger og fristende dessertbilder som vi deler i sosiale medier.

Blant annet er det cupcakes, makroner og muffins som har vært blant de mest trendy bakverkene, men ifølge Foodproductdesign vil vi i 2014 se mer av både «duffins» og desserter med flere lag.

The Food Channel har i samarbeid med CultureWaves analysert desserttrendene for året og her er noen av fristelsene man tror vi vil få se mer av i tiden som kommer:

Minipai

Minipaier er visst den neste generasjonen av minidesserter. Disse små håndfulle fristelsene kan varieres i det uendelige.

Minipai kan fylles opp med frukt og bær, vaniljekrem, ost, sjokolade og så videre. Mange kaffebarer og caféer frister stadig med nye varianter, men det er heller ikke vanskelig å lage disse selv.

«Dessertsmør»

Som du sikkert har skjønt så er ikke dette vanlig bordsmør som skal smøres på brødskiva. Denne smørtypen er nok av det søtere slaget og er ment til for eksempel kremfyll mellom to kjeks. Og hva får man da? Jo kjekssandwich! Smørkrem er også kjent for å bli brukt på cupcakes og muffins, og det har også blitt mer populært å bruke blant annet peanøttsmør i desserter og bakst.

Duffin

Hva skjer når du mikser sammen en muffin med en doughnut (smultring)? Jo, da får man en «duffin»! Når man lager en smultring blir disse stekt i olje eller smult, men en duffin stekes som en vanlig muffn og bakverket har en fylt kjerne. Særlig i USA er det stadig flere bakerier og caféer som nå frister med fargerike, fylte «duffins».

Lag på lag

Det er ingenting feil med å bygge i høyden! Desserter med flere lag er en populær trend og dette trenger ikke bare å være kaker. Desserter servert i høye glass og dessertmousse er også noe som stadig flere lar seg friste av.

Minidesserter

Mange restauranter tilbyr «dessertsymfonier» med en liten smakebit av ulike desserter. I 2014 har slike minidesserter eksplodert i popularitet. Og dette må jo sies å være helt greit hvis man har vanskelig med å bestemme seg?

Sterkt krydder

Det virker kanskje litt rart å bruke pepper i desserter, men nå kan man få både sjokolade, iskrem, scones og kjeks med et hint av peppersmak. Det er også trendy å bruke ulike salttyper i den søte avslutningen. Prøv for eksempel å drysse litt havsalt over sjokoladetrøflene eller sammen med en dessert med bær og nøtter.