(SIDE2): Etter at det såkalte bake-TV-formatet har gått sine seiersrunder på ulike kanaler verden over, har det nå blitt laget en norsk versjon av realitykonseptet.

- Jeg baker mye kaker, og endelig kom det en konkurranse i baking til Norge. Slike konsepter har gått på TV i hele verden lenge allerede, og endelig kom det en norsk utgave, sier Inger Ersvik, til Side2.

Sammen med elleve andre deltakere har hun vært med å kjempe om tittelen Norges beste amatørbaker, i realityserien «Hele Norge baker». Det er konditor Pascal Dupuy og Åpent bakeri-gründer Øyvind Lofthus som bedømmer amatørbakernes prestasjoner, mens skuespiller Line Verndal leder programmet.

- Et nytt lerret
Det var for to år siden Inger begynte å bake. Hun hadde jobbet tre måneder som vikar på et konditori da hun fikk i oppdrag av å bake en kake til sin kusines datter i forbindelse med en barnebursdag.

- Etter at jeg hadde bakt kaken så tok jeg et bilde og la det ut på Facebook. Plutselig var det flere som ville at jeg skulle bake for dem, og så bare ballet det på seg, forteller Inger.

28-åringen fra Kristiansund er utdannet illustratør, og er derfor svært interessert i kunst. Dette har kommet godt med i bakingen.

- «Lerretet» er ikke nytt for meg nå lenger da, men jeg ser på det som ett annet lerret i forhold til arket jeg vanligvis tegner på. Kunsten min kommer mer til liv i kakene... Også kan kunsten spises, sier Inger.

- Jeg synes jo baking er interessant, men min «passion» er dekor. Det er et nytt lerret for meg, sier Inger, som til tross for at hun fokuserer på utseendet av bakverket, aldri har fått en klage på smaken av det hun har servert.

Hun forteller videre at hun motiveres av å lage unike kakekreasjoner.

- Noen gir meg bilder av den kaken de vil jeg skal bake, men jeg liker ikke å kopiere andre, sier Inger.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Man blir litt sårbar
Inger beskriver realityseriens innspillingsperiode som nervepirrende, men medgir at hun har lært masse både fra de andre deltakerne og dommerne.

- Det var ikke ubehagelig å bli bedømt av dommerne, men man blir litt sårbar. De forventer jo at det skal smake godt. Men man har forskjellige smaksløker så man får ta det med en klype salt, sier Inger, som ikke legger skjul på at det var full rulle under innspillingen.

- Det går ikke hardt for seg hele tiden, men noen ganger ble det litt mer action enn man hadde planlagt.

Med sine mange tatoveringer og rocka utseendet har hun fått mange tilbakemeldinger etter at det ble kjent at hun blir å se på skjermen i et bakeprogram fremover.

Dette tar realitydeltageren med knusende ro.

- Alt man ser av kakebilder og blogger er ofte så babyrosa og sukkersøtt så jeg synes det er på tide med litt rock ’n’ roll blant alt dette, sier Inger.

«Hele Norge baker» har premiere på TV3 søndag 10. mars kl. 20:00.