Gå til sidens hovedinnhold

- Det er dyrt å være klåfingret på jobben

Sex-trakassert ansatt ville slå arbeidsgiver konkurs, men fikk seg en overraskelse.

En arbeidsgiver er i Oslo tingrett dømt til å betale en tidligere ansatt over 270.000 kroner i erstatning, pluss nesten 360.000 kroner i saksomkostninger.

Den kvinnelige ansatte skal ha blitt permittert uten saklig grunn.

«Retten legger også vekt på at hun har opplevd seg utsatt for seksuell trakasseringen, blant annet ved at N.N. har tatt henne på baken bakfra med begge hender og generelt stått svært tett inntil henne», heter det i dommen.

- Useriøs arbeidsgiver

Arbeidsgiver hevder det var saklig grunn til permitteringen. Omsetningen i butikken var ikke tilstrekkelig til å lønne kvinnen.

Retten er av en annen oppfatning. Etter at kvinnen ble ansatt, økte omsetningen i butikken. Permitteringen ble gjort for å kutte kostnader og realisere planer om å avvikle driften.

- Jeg trodde ikke det fantes så useriøse arbeidsgivere lenger i Norge. Her er det opptrådt som om det ikke fantes noen arbeidsmiljølov. Ingenting er skriftlig, og på toppen av det hele er arbeidstageren blitt utsatt for sextrakassering. Hun er blitt lurt til å jobbe gratis, uten å bli informert om at han hele tiden hadde til hensikt å nedlegge butikken, sier kvinnens advokat Per Danielsen til Nettavisen.

Slipper ikke unna

Saken var oppe i retten før jul. Da arbeidsgiveren ikke betalte, begjærte kvinnen selskapet konkurs.

Konkurssaken var berammet i tingretten 27. februar, men arbeidsgiveren begjærte da oppbud og kastet inn håndkleet.

- Arbeidsgiveren tror kanskje han slipper unna fordi han har drevet aksjeselskap, men her kommer han til å bli forfulgt personlig til alt er betalt og gjort opp. Det er ikke sikkert lønnsgarantifondet dekker alt, særlig ikke oppreisningen på 50.000 for sex-trakasseringen, den må han derfor dekke av egen lomme. Det kan være dyrt å være klåfingret på jobben, sier advokat Danielsen.

Nettavisen har vært i kontakt med den tidligere arbeidsgiveren. Han ønsker ikke å kommentere saken.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!


Reklame

Bestselger: Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken