Gå til sidens hovedinnhold

- Det er en god dobok

Trond-Viggo Torgersen er aktuell med en ærlig bok.

(SIDE2): Trond-Viggo Torgersen kommer i høst ut med boken «Tenke sjæl - En bok om å trives med den man er, og ikke streve med å bli noe andre vil du skal være».

Boken inneholder mange små historier om Torgersens liv og flere av hans kjente sangtekster.

Er ikke mimring
Selv om mange av fortellingene tar for seg barndommen til Torgersen, ser han ikke på bokprosjektet som mimring.

- Noe har vært et første møte med hva hendelsen innebar. Mimring kommer ofte hulter til bulter, som hvilke tyggegummimerker vi hadde på 60-tallet. Dette er ting som skjedde i livet som jeg ikke skjønte var viktig da det skjedde, sier han til Side2, og påpeker at han ikke ville lage en dokumentar med fasitsvar eller en biografi.

- Jeg har funnet ting jeg husker tydelig fra mitt liv, sier han.

Skulle ikke bli et leksikon
Boken følger en rød tråd hvor tekstenes og fortellingenes temaer passer sammen. Ofte er fortellingene tatt med i boken nettopp fordi tekstene handler om episoden.

- Det er mye som ikke er med. Jeg måtte begrense meg, så boka ikke så ut som et leksikon. Og jeg ville også ha en rød tråd. Det er et litt duggete speil, så teksten og fortellingen reflekterer hverandre, sier han.

Må trives med den du er
Torgersen er opptatt av at folk skal trives med den de er - derav tittelen.

- Man skal ikke falle til ro med at alt er bra for alltid. Man får impulser fra andre og seg selv om at man bør forandre seg. Man bør være snill med seg selv, være tålmodig og trøste seg selv, sier han, og sier videre at det viktigste kanskje er å trøste seg selv.

- Den trøsten man får fra seg selv, vet man at man trenger, sier han.

Han synes også det er viktig å ikke prøve å være en annen enn den du er.

- Hvis man er lys, som meg, må man ikke prøve å være mørk. Men man må tørre å utvikle seg. Jo eldre man blir, jo mer må man utfordre seg. Jeg synes man skal lære noe nytt hele livet, sier han.

- Liker korte tekster
Ideen til boken kom etter flere refleksjoner over livet. Forlaget ga ham ideen om å samle fortellinger og tekster i samme bok, og boken ble illustrert av Vivian Zahl Olsen.

- Jeg liker korte tekster. Man kan gå fram og tilbake i boken, og det liker jeg også. Det er en god dobok, avslutter han.

Reklame

Cyber Monday: Milrab har fylt på med nye salgsvarer