Gå til sidens hovedinnhold

Det er jobb til alle

Er du nyutdannet sykepleier eller lærer har du gode jobbmuligheter i Hordaland.

(iBergen.no) I Hordaland er det nå for øyeblikket tusen flere ledige stillinger enn det er arbeidsledige. 4800 stillinger ble i mai lyst ut i Hordaland og i tillegg viser næringsbarometeret at fylket har behov for 8000 nye medarbeidere i år.

–Skal vi klare å dekke bedriftenes behov for arbeidskraft må flere av dem som står utenfor arbeidsmarkedet få jobb, sier Tommy Johansen, avdelingsdirektør for Marked og Samfunn i NAV Hordaland.

- Hvilke yrker er det som har flest ledige stillinger?
- I undervisningssektoren er det 684 ledige stillinger, Helse og pleie har 852, butikk/salg har 538 mens IKT ingeniørfag har 384 ledige stillinger. Men det skal sies at dette er alle typer stillinger og ikke bare faste stillinger, sier Johansen. Han legger til at det er svært mange stillinger som ikke blir lyst ut.

Næringsbarometeret viser at over 70 prosent av bedriftene bruker mer overtid på grunn av mangel på arbeidskraft og 74 prosent mener dette fører til for høy arbeidsbelastning på dem som er i jobb.

- Får vi en større del av dem som står utenfor arbeidsmarkedet ut i jobb kan virksomhetene få dekt noe av sitt rekrutteringsbehov og belastningen blir mindre på dem som er igjen. Dette kan bidra til at sykefraværet kan gå ned og virksomhetene kan få videre vekst, seier Johansen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis