I forbindelse med kvinnedagen 8. mars gikk Sveriges største blogger, Alexandra "Kissie" Nilsson (24), ut med en oppfordring som skaper debatt.

I innlegget "Be ditt ligg att swisha dig" oppfordrer hun sine kvinnelige lesere til å be one night-standen om penger til en angrepille dersom de ikke har brukt prevensjon.

- Har du ligget med noen og du må ut å kjøpe angrepille eller til og med gjennomføre en abort, be fyren om å swishe (tilsvarende Vipps i Norge) over halvparten, skriver Kissie.

- Det handler om prinsippet, ikke pengene, fortsetter hun, fordi vi er alle forberedt på å legge i noen ekstra hundrelapper for å slippe at livet blir snudd opp ned på grunn av et halvbra ligg.

Bloggerens poeng er at dersom menn er voksne nok til å ha sex, bør de være voksne nok til å ta halvparten av ansvaret.

Tusenvis av mennesker kommenterer på innlegget på bloggen, i sosiale medier og via artikler i svenske nettaviser. Ikke uventet får hun bred støtte fra sine kvinnelige lesere.

Men hva mener gutta?

Vi stilte spørsmålet på Facebook, og det later til at støtten er bred fra Side3s (hovedsakelig) mannlige lesere også. Langt de fleste liker, deler og tipser sine jentevenner ved å tagge dem i kommentarfeltet, men her er hva noen har kommentert så langt:

- Ja, man er tross alt to om det. Og kostnaden ved et "uhell" kan bli så mye større for begge parter, skriver en.

- Det må to til for å danse, skriver en annen.

- Bedre det enn bidrag i 18 år, skriver en tredje.

En nøyer seg med et "Legendarisk".

- I Norge er dette vanskelig - er du nidkjær nok rammes dette av sexkjøpsloven. Hvis hele opplegget er så impulsivt at angrepille er nødvendig vet du egentlig heller ikke om dama egentlig bruker P-piller, skriver en.

- Skal vi spørre om penger for kondomer før sex også da eller?

Hva mener du?

Legg gjerne inn din reaksjon her:

Stem her:

Eller si hva du mener i kommentarfeltet under:

Les også:

15.000 peniser er målt: Her er normalstørrelsen

13 sikre tegn på at du er småbarnspappa

- De fem sexsyndene kvinner begår som ruinerer sexlivet ditt

KinkBNB er som Airbnb - bare for sex