(SIDE2): Denne uka intervjuet Side2 tidligere Paradise-deltaker Isabel Raad som over tid har blitt ringt opp og trakassert av en perifer bekjent.

- Det er ikke normalt å oppføre seg sånn!, sa Isabel Raad til Side2.

Samtidig skrev blogger Maria Høili om at hun daglig får mye nakenhet på Snapchat.

- Alt fra bilder av erigerte peniser til bare overkropper. Noen runker og andre spør om jeg vil ha sex med dem. Er det dette sosiale medierskal brukes til i fremtiden. Et kjøttmarked for sex? Skrev hun.

Hvorfor enkelte menn sender penisbilder? Fordi de har lyst på nakenbilder i retur - eller fordi de kjeder seg, er noen av grunnene de selv oppgir.

Ikke så uvanlig

Det å få peniser fra kjente og ukjente menn tilsendt på telefonen eller sosiale medier, er faktisk ikke så uvanlig. En kjapp spørrerunde i redaksjonen viste at Maria Høili ikke er den eneste som har opplevd dette.

- Jeg vil ikke ha peniser på mobilen min, skrev Side2s tidligere redaktør Ingeborg Heldal i sin blogg.

Men altså, det er ikke ulovlig å sende et peniserigert bilde av seg selv til en dame, så fremt denne damen klart har sagt at hun ønsker seg et slikt bilde.

Modell ringer dama

Men mange damer, som modellen Emily Sears, ønsker ikke det.

Ifølge Daily Mail sier nemlig modellen at hun mottar sexmeldinger og minst 1-2 penisbilder om dagen via sosiale medier, og at hun nå er lei av å få den type oppmerksomhet.

Derfor kom hun opp med en ganske genial måte å gi disse mannfolka en form for respons.

Hvis 31-åringen nå får et penisbilde så sjekker hun opp mannens profil og deretter ser igjennom hans bilder og oppdateringer. Og finner Emily ut at personen har en kjæreste, så nøler hun ikke med å si ifra til henne nøyaktig hva typen holder på med, skriver Metro.co.uk.

For to år siden var avkledte bilder på Tinder en sak.

Da snakket Side2 med to menn om hvorfor de sendte slike bilder.

Kan fort trampe over

Men altså. Her hjemme er det ikke i utgangspunktet forbudt å sende et nakenbilde av seg selv. Det fremholder flere jurister overfor Side2.

Men det kan bli en sak for loven av flere grunner.

- Om det ikke er din egen penis du sender bilde av, men en annens – mot hans vilje.

- Om det er andre personer med på bildet av deg og de ikke har samtykket i at du sender det ut i den store verden.

- Om damen som mottar bildet, kvitterer med et «nei, tusen takk, slutt med det», og du fortsetter å sende bilder, er du også på tynn is.

(Dette gjelder selvfølgelig også for kvinner sender nakenbilder av seg selv).

For ordens skyld. Det er ulovlig å sende slike bilder av deg selv til alle personer som måtte være under 16 år. Uansett.

Blotterparagrafen

Å sende penisbilder til damer som ikke vil ha dem, kan falle inn under det som i gamle dager gikk under «Blotterparagrafen», nå paragraf 295 i Straffeloven.

Årsaken er at du gjør dette «i nærvær av eller overfor noen som ikke har samtykket til det».

§ 298. Seksuelt krenkende atferd offentlig eller uten samtykke

Med bot eller fengsel inntil 1 år straffes den som i ord eller handling utviser seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd

a) på offentlig sted, eller

b) i nærvær av eller overfor noen som ikke har samtykket i det.

Så behold penisen i buksen til du er sikker på at dama vil ha bilde av den.