Gå til sidens hovedinnhold

- Det er noen elefanter i rommet

- Vi har ikke mye å melde om disse dagene, sier Erna Solberg.

Ifølge Høyre-leder Erna Solberg har de borgerlige partiene begynt å diskutere politiske planer, men hun vil ikke ut med detaljer før sonderingene er helt ferdige.

Solberg, Frp-leder Siv Jensen, KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande har i to dager vært samlet på et hotell i Nydalen i Oslo for å finne ut om det er mulig å danne regjering med alle fire partiene.

- Vi har ikke mye å melde om disse dagene, men jeg vil si at vi har lagt en plan for arbeidet fremover og begynt å diskutere politiske saker, sa Solberg på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Ingen lekkasjer
Solberg forteller at regjeringssonderingene vil fortsette over helgen og inn i neste uke.

- Vi sitter sammen i en firkant, ler mye og tar for oss saksfelt for saksfelt. Vi snakker om positive ting vi er enige om, og tar også for oss de vanskelige sakene. Det er ingen kamelsluking, men vi ser elefanter i rommet, sa Solberg.

Det ble humring blant partilederne da Siv Jensen fikk spørsmål om hun hadde gitt seg på handlingsregelen.

- Ingenting er avklart før alt er avklart. Vi vil ikke gi svar på sånne spørsmål før vi er klare, understreket Solberg.

Mer åpen regjering
Under sin tale til landsstyremøtet tirsdag sa avtroppende statsminister Jens Stoltenberg (Ap) at Arbeiderpartiet ikke lenger skal forhandle seg fram til enighet med SV og Senterpartiet, men heller søke brede allianser med flere partier.

Venstre-leder Trine Skei Grande sa på pressekonferansen at det vil være en fordel om regjeringen blir mer åpen til Stortinget enn det Stoltenberg har stått for med sin politikk.

- Siden Stoltenberg har stemt ned alle Venstres forslag, ville det vært hyggelig om han vil være mer konstruktiv i opposisjon, sa Grande. (©NTB)

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken