Gå til sidens hovedinnhold

- Det er tid for handling

Den europeiske sentralbanksjefen mener myndighetene må samarbeide for å løse krisen.

Under et foredrag i New York denne tirsdagen maner Jean-Claude Trichet, sjef for den europeiske sentralbanken, til et globalt samarbeid for å løse den pågående finanskrisen.

NA24 - din næringslivsavis

- Dette er en tid for handling, både for privat sektor og offentlige myndigheter på et globalt plan, sier Trichet i en tale ved the Economic Club i New York denne tirsdagen, ifølge Bloomberg News.

- Offentlige myndigheter må være på vakt, besluttsomme og effektive på et globalt plan, sier fortsetter sentralbanksjefen.

Forsvarer rentekutt
Forrige uke utførte den europeiske sentralbanken et rentekutt, koordinert med tilsvarende kutt fra den amerikanske sentralbanken og andre europeiske sentralbanker.

Les mer: Sentralbanksjef kutter renten

Kritikere har gått imot rentekuttene, da de nører opp under en inflasjon som allerede har vært sterk i år. Trichet møter kritikken med følgende utsagn:

- Det koordinerte rentekuttet forrige uke var rettferdiggjort av det faktum at intensiveringen av finanskrisen har begrenset oppsiderisikoen for prisstabilitet ytterligere, sa sentralbanksjefen.

- Vi gjør alt som er nødvendig
Sentralbanksjefen sier han er forberedt på å gå så langt som det kreves for å få bukt med problemene, men presiserer at de ikke glemmer prispresset.

- Vi gjør, og vil fortsette å gjøre, alt som er nødvendig for å tilby den påkrevde likviditeten, mens vi beholder et solid anker av inflasjonsforventninger, uttaler han.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken