Gå til sidens hovedinnhold

Se de nye bildene av bursdagsprinsessen

I forbindelse med fødselsdagen torsdag, kom det onsdag nye offisielle foto av prinsesse Ingrid Alexandra.

(SIDE2): Prinsessen er nummer to i arverekken, etter kronprins Haakon, og er godt i gang med å bli forberedt på og opplært til sine framtidige plikter.

Tross sin unge alder er hun ikke ukjent med å opptre offentlig. Søndag rørte hun hele familien sin til tårer da hun rolig og trygg leste diktet «Å vere i livet» av Halldis Moren Vesaas. Det skjedde under festforestillingen i anledning kongeparets 25-årsjubileum.

For over seks år siden, bare fem år gammel, ønsket prinsesse Ingrid Alexandra folket velkommen til kongehusets barnesider på en video der hun og kong Harald deltok. Det var første gang hun talte offentlig. Siden er det lagt ut flere videoer der kronprinsessen deltar.

Da hun var seks år var hun stolt brudepike i bryllupet til sin gudmor, kronprinsesse Victoria av Sverige, en slags internasjonal debut.

Til daglig går hun i sjette klasse på Oslo Internasjonale Skole på Bekkestua, hun er glad i musikk og spiller piano.

Men i hverdagen har hun også offisielle oppdrag, som når hun i februar skal tenne OL-ilden under åpningsseremonien til Ungdoms-OL på Lillehammer.

Den 19. mai åpner hun prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark i Slottsparken, der elever fra de tre nordligste fylkene har designet skulpturene.

(©NTB)

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen